W/E adviseurs biedt corporaties kennis, project- en procesondersteuning op de route naar een CO2 -neutraal en circulair 2050!

De oorsprong van onze naam zegt het al, de sector Wonen en het thema Energie  zijn ons niet vreemd. Inmiddels werken we al meer dan 40 jaar aan meerdere sectoren en aan een breder palet aan thema’s in de bouw, zoals materiaalgebruik, circulariteit en gezondheid.

Wat we u bieden

U kunt bij ons terecht voor advies en ondersteuning op het vlak van duurzaamheidsbeleid én uitvoering. Ons team heeft expertise in huis op het vlak van duurzame energie(systemen), warmtetransitie, circulair bouwen, data-science en procesondersteuning bij het implementeren van verduurzaming in de praktijk, samen met uw stakeholders (gemeente, huurders, ketenpartners) en de eigen organisatie.

Wij leveren bijvoorbeeld:

  • Advies over circulair, gezond en CO2-neutraal (ver)bouwen
  • Inzicht in materiaalstromen en milieu-impact
  • CO2– en circulariteit: monitoring en scenariostudies op complex- en portefeuilleniveau
  • Ondersteuning (keten)samenwerking duurzaamheid

Kennis en samenwerking staat bij ons centraal

Door partnerships in de corporatiesector en daarbuiten houden we onze kennis en expertise up-to-date. We delen en dragen onze kennis over via cursussen en trainingen. Heeft u interesse in een in-company training op maat? Neem contact met ons op!

Corporaties en GPR software

GPR Software maakt duurzaamheid van gebouwen en gebieden meetbaar en bespreekbaar. GPR Software wordt erkend door de overheid en Stichting Bouwkwaliteit en is inmiddels de meest gebruikte software voor verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Steeds meer corporaties ontdekken het nut en plezier van werken met GPR software. Kijk op op onze website voor meer informatie over GPR software voor corporaties. Interesse in een demonstratie? Neem contact op!

Recente projecten

Ervaringen

Voor velen is duurzaamheid nog steeds een breed en ongrijpbaar begrip, terwijl Antares duurzaamheid centraal wil stellen in alle facetten van de bedrijfsvoering. Het is daarom belangrijk om concreet beleid te formuleren. W/E adviseurs werkt vanuit een open houding, heeft een brede benadering van duurzaamheid en een bewezen staat van dienst in de corporatiesector.

Energieneutraal bouwen in de sociale sector leek ons aanvankelijk een brug te ver, maar W/E schetste tijdens de werksessie een helder beeld van de mogelijke kwaliteit. Ik zag direct kans met het nieuwe aanbesteden, design en construct en adviseerde mijn directie mee te gaan met het initiatief ‘energieneutraal bouwen’ én om W/E hierbij in te schakelen.

Vooruit naar de kern met een duurzaamheidsbenchmark!
Vooruit naar de kern met een duurzaamheidsbenchmark!
Vooruit-naar-de-kern-met-een-duurzaamheidsbenchmark.pdf
511.8 KiB
1478 Downloads
Details

Problemen met downloaden? Check bij browserinstellingen of pop-ups zijn ingeschakeld.

Thijs Kurstjens

Thijs Kurstjens

senior adviseur corporaties

06 - 532 378 32, kurstjens@w-e.nl, Linkedin

Aanmelden W/E Nieuwsbrief


Incompanycursus corporaties:
Duurzaamheid voor MT en RvC

Verzorgd door W/E en OTB  (TU Delft). Corporaties moeten fors investeren in duurzaamheid. Waar kies je als bestuur voor? Hoe betrek je de RvC erbij? Bestuurders en commissarissen van corporaties doen aan permanente educatie!

Lees de column van Thijs Kurstjens