VariantenVergelijker

De VariantenVergelijker van Stichting W/E adviseurs wordt door woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren gebruikt om eenvoudig de effecten van energetische maatregelenpakketten te vergelijken. Dit rekeninstrument geeft inzicht in het effect van maatregelpakketten op het gebied van CO2-uitstoot, energieverbruik en investeringskosten.

Woningcorporaties willen hun vastgoed snel en efficiënt verduurzamen en faalkosten voorkomen. Hiervoor is inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden en het effect van deze maatregelen essentieel. De VariantenVergelijker geeft snel, eenvoudig en in een vroeg stadium inzicht in de effecten van verduurzaming van wooncomplexen. Het is een laagdrempelig rekeninstrument dat wordt ingezet als transparant overlegmodel voor alle betrokken disciplines. Naast het vergelijken van verschillende maatregelenpakketten kan de VariantenVergelijker ook gebruikt worden als verfijning op hoog-over studies die in kaart gebracht kunnen worden met de Routekaart. Gebruikers hebben online toegang en het rekeninstrument is laagdrempelig in aanschaf en gebruik. Daarnaast worden gebruikers ondersteund door stichting W/E adviseurs tijdens het proces.  

De W/E VariantenVergelijker:

Duurzaamheidsambities

Sandra Zomervrucht, adviseur Strategie en Beleid bij corporatie de Alliantie: De Alliantie heeft de duurzaamheidsambities opgesteld, we willen in 2050 CO2neutraal te zijn. Hiervoor moet de CO2-uitstoot in kaart worden gebracht. Zolang je je voetafdruk niet kent, kun je de duurzaamheidsambities niet in de praktijk brengen. De wens was om de CO2-uitstoot uitgebreid te monitoren. Als we alleen de uitstoot op het Alliantie totaal niveau weten, geeft ons dat geen inzichten waarmee we concreet aan de slag kunnen. Daarom was de wens om op verschillende niveaus inzicht te krijgen, zoals bijvoorbeeld per type vastgoed of binnen een bepaalde regio“.  

Rol van de VariantenVergelijker in het proces:

Helpt plannen te concretiseren

Dick Schotvanger – Logchies: “De VariantenVergelijker helpt het programmateam om plannen te concretiseren en gefundeerde keuzes te maken. Op basis van Vabi data krijgen wij binnen één à twee minuten inzichten in welke mate de verbeterstappen impact hebben op CO2-reductie van het bezit van de opdrachtgever.”

Wil je meer informatie over de VariantenVergelijker? Neem dan contact op met onze adviseur Boudewijn Elsinga.