Woonwaard wint Duurzaam Bouwen Award 2019 voor corporaties

Woningcorporatie Woonwaard  mag zich de meest duurzame corporatie van 2019 noemen. Woonwaard sleepte de ‘WOCO25’ in de wacht, de prijs voor de categorie ‘corporaties’ van de Duurzaam Bouwen Awards. De prijs is op 14 februari uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd congres.

Woonwaard is een organisatie die al lang bezig is met duurzaamheid, en de aanhouder wint: ook in 2018 was Woonwaard genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Awards.

De corporatie pakt goed door met de aansluiting op warmtenetten en laat dat in 2019 ook weer zien door het aansluiten van 500 woningen op een warmtenet. Woonwaard laat samenwerking met warmteleverancier HVC, Liander en gemeente zien, en neemt bewoners uitvoerig mee in het proces. De jury is onder de indruk van het greenteam, hiermee laat Woonwaard zien dat zij ook binnen de organisatie duurzaam bezig zijn.

Bekijk het filmpje waarin Woonwaard zich presenteert.

Andere genomineerden

In het filmpje van Alwel vertellen bestuurder Karo Van Dongen en adviseur duurzaamheid Perry van Happen over project Moerwijkzicht in Breda, een van de redenen waarom ze genomineerd werden voor meest duurzame corporatie.

In totaal werden drie woningcorporaties genomineerd voor de prijs. Wilt u weten waarom Wooncompagnie werd genomineerd? Bekijk het filmpje hieronder.

Op de website Duurzaam Bouwen Awards vindt u binnenkort een impressie van de uitreiking. Ook zijn daar de beelden te zien van de winnaars in de overige categorieën: duurzaamste bouwproject van Nederland en duurzaamste gemeente.