GPR Gebouw bij planontwikkeling en aanbesteding Het Burgje

Binnen enkele jaren is de gemeente Bunnik een nieuw buurtschap rijker: Het Burgje in Odijk. Wethouder Jorrit Eijbersen is trots op het winnende plan van Explorius vastgoedontwikkeling en Nijhuis Bouw dat is geselecteerd in een zorgvuldig georganiseerde aanbesteding. Het nieuwe buurtschap kenmerkt zich door een hoge mate van duurzaamheid. De gemeente Bunnik gebruikt GPR Gebouw in de aanbesteding en planontwikkeling om te kunnen sturen op duurzaamheid. Vooraf stelde zij projectgerichte duurzaamheidsambities vast: minimum GPR-scores voor de nieuwe woningen.

GPR software als ontwerphulpmiddel en toetsinstrument

De gemeente heeft W/E adviseurs gevraagd voor ondersteuning bij concretisering van het selectiecriterium Duurzaamheid en bij beoordeling van de inschrijvingen. Bij de planuitwerking is GPR Gebouw gebruikt als ontwerphulpmiddel en toetsinstrument. Explorius heeft de duurzaamheid ook op het hogere schaalniveau van het gebied overtuigend aangetoond. Zij gebruikt hiervoor GPR Stedenbouw. De aanbesteding is in het voorjaar van 2016 gewonnen door de combinatie Explorius Vastgoed & Nijhuis Bouw.

Meer informatie? Neem contact op met Gerben Schuurman

We hebben nadrukkelijk gekozen voor kwaliteit, niet voor het hoogste bod. Het gaat het er niet om dat we veel woningen bouwen, maar dat we mooie, duurzame woningen bouwen en dat we aansluiten bij het karakter en de groene kwaliteiten van onze gemeente. Een handig hulpmiddel als GPR Gebouw vereenvoudigt het werken aan een duurzame omgeving. Gemeente en marktpartijen spreken met het instrument dezelfde taal. Het eindresultaat telt en wordt duidelijk verbeeld met GPR Gebouw.

Onze duurzaamheidsadviseur W/E heeft ons in de aanbesteding krachtig ondersteund. De ingebrachte deskundigheid en ruime ervaring op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling zijn voor ons waardevol.