Duurzame aanbesteding renovatie Rudolf Steiner College Rotterdam

foto aanbesteding met gpr gebouw rudolf-steiner-college 1De gebouwen van de voormalige Ambachtsschool aan de Vaandrigstraat/Tamboerstraat in Rotterdam worden gerenoveerd en uitgebreid op basis van een Design & Build opdracht. Kenmerkend voor de bestaande gebouwen zijn de hoge plafonds en ruime klaslokalen. Het complex, dat uit 1916 dateert, bestaat uit twee aan de lange zijde tegenover elkaar gelegen gebouwen en stond lange tijd leeg. In het open stuk tussen beide gebouwen wordt een verbindend deel nieuw gebouwd. Het totaaloppervlak bedraagt ca. 6.500 m2. Het Rudolf Steiner College, een vrije school voor voortgezet onderwijs uit Rotterdam heeft na oplevering zijn intrek nemen.

Design & Built aanbesteding met GPR Gebouw

foto aanbesteding met gpr gebouw rudolf-steiner-college 2Het Rudolf Steiner College koos voor een Design & Built aanbesteding, gebaseerd op een vast budget. De ontwerp- en bouwconsortia konden scoren op energie, milieu, toekomstwaarde, gezondheid en gebruikskwaliteit. Het project is een voorbeeld van integrale samenwerking in de bouw.

W/E is ingeschakeld om te adviseren op het gebied van duurzaamheid. Tevens zijn de GPR-berekeningen gemaakt ten behoeve van de aanbesteding. Tijdens de realisatie adviseerde W/E over bouwfysica en brandveiligheid en maakte vergunningsberekeningen tijdens realisatie. Samen met de projectpartners is gezocht naar balans tussen bouwkundige en installatietechnische ingrepen, gecombineerd met een esthetische en programmatische invulling.

2015 Onderwijs&Bouw Frisse Scholen Rudolf Steiner College Rotterdam
2015 Onderwijs&Bouw Frisse Scholen Rudolf Steiner College Rotterdam
2015-OnderwijsBouw-Frisse-Scholen-Rudolf-Steiner-College-Rotterdam.pdf
227.1 KiB
1479 Downloads
Details

Problemen met downloaden? Check bij browserinstellingen of pop-ups zijn ingeschakeld.

2016 De Architect Rudolf Steiner College
2016 De Architect Rudolf Steiner College
2016-De-Architect-Rudolf-Steiner-College.pdf
4.0 MiB
2413 Downloads
Details

Problemen met downloaden? Check bij browserinstellingen of pop-ups zijn ingeschakeld.

Meer informatie? Neem contact op met Esther Roth of Cees Leenaerts.