logo de zonnewijzer

De Zonnewijzer – Hulpmiddel voor corporaties bij zonnestroomprojecten!

UTRECHT, 3 juli 2014 – De zonnewijzer is een praktisch hulpmiddel dat corporaties antwoord geeft op vragen bij zonnestroomprojecten. De inhoud en opzet zijn gebaseerd op een voorafgaand onderzoek naar faal- en succesfactoren rondom zonnestroomprojecten in de corporatiesector. W/E adviseurs deed het onderzoek en maakte het hulpmiddel in opdracht van RVO en in samenwerking met Aedes, De Woonbond en specialisten uit de markt.

 

De Zonnewijzer geeft antwoord

De Zonnewijzer helpt woningcorporaties bij het realiseren van zonnestroomprojecten door het ontsluiten van de benodigde kennis. Woningcorporaties die aan de slag willen met zonnepanelen op woningen lopen vaak met vragen rond. Hoe financier je bijvoorbeeld zonnepanelen, hoe zit het met beheer en onderhoud en hoe neem je bewoners mee in het proces? De Zonnewijzer geeft antwoord op deze en andere vragen.

 

Waarom zonnestroom?

Zonnepanelen zorgen voor lagere woonlasten voor huurders en dragen bij aan de doelstelling van een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050. Bovendien stijgt de waarde van het vastgoed door labelstappen. De Zonnewijzer helpt corporaties stap voor stap op weg.

 

Informatie

De Zonnewijzer wordt aangeboden door Aedes, W/E adviseurs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De Zonnewijzer zal regelmatig geactualiseerd worden, gezien de dynamische markt, wet en regelgeving. Om de actuele versie te downloaden ga naar www.aedes.nl/zonnewijzer. Vragen over De Zonnewijzer kunnen gesteld worden aan de helpdesk via zonnewijzer@aedes.nl.

filmpje Zonnewijzer

Klik hier voor het informatief filmpje over De Zonnewijzer

 

Voorafgaand Onderzoek

Woningcorporaties spelen een sleutelrol bij de invoering van zonnestroom in Nederland. Om te komen tot een grootschalige uitrol is er nog een aantal hindernissen te overwinnen. Gerichte ondersteuning door overheid en brancheorganisaties kan daarbij helpen. Dat waren de belangrijkste conclusies uit het door W/E adviseurs opgestelde rapport Evaluatie zon PV-projecten bij Woningcorporaties.

 

Kennis internationaal onder de aandacht brengen

In september dit jaar presenteren W/E adviseurs en Aedes de onderzoeksresultaten en de aanpak met De Zonnewijzer aan een internationaal publiek tijdens de Photovoltaic Conference in Amsterdam. Meer informatie: www.photovoltaic-conference.com

 

 

– EINDE

Download persbericht .pdf 356 kB

 

Contact

Johanna Quelle
marketing & communicatie
E quelle@w-e.nl | T 030 – 677 8772 | M 06 – 139 215 70

 

Noot voor de redactie:

W/E adviseurs is een enthousiast en creatief adviesbureau voor duurzaamheid in bouw, vastgoed en gebiedsontwikkeling. Al ruim 3 decennia. Wij bieden klanten maatwerk in praktisch projectadvies over energie, bouwfysica en duurzaam bouwen & renoveren. Organisaties ondersteunen we van visievorming tot handelen in de dagelijkse praktijk. We ontwikkelen kennis en software die duurzaamheid inzichtelijk, eenvoudig meetbaar en bespreekbaar maakt. Met onze cursussen delen wij onze kennis en inzichten met u. W/E werkt voor en met iedereen met ambitie. Meer informatie: www.w-e.nl