Duurzame transformatie Stadkamer Zwolle

duurzame transformatie Stadkamer
Opdrachtgever Gemeente Zwolle
Locatie Zwolle
Rol van w/e adviseurs W/E leverde voor dit project ontwerpvoorstellen voor het bouwteam om de transformatieopgave op het vlak van duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid te laten slagen.
Contactpersoon
Cees Leenaerts
senior adviseur
duurzame transformatie Stadkamer

De gemeente Zwolle nam het initiatief in de duurzame transformatie en herhuisvesting van de Stadkamer. Het bestaande cluster kantoorgebouwen is getransformeerd naar een cultuurinstelling met de nieuwe vestiging van de Bibliotheek Zwolle en een deel van het voormalige kunstencentrum De Muzerie. Deze twee organisaties smelten samen tot de Stadkamer. ‘Verbinden & verleiden’, ‘ontmoeten & ontwikkelen’ en ‘inspireren & informeren’ zijn trefwoorden voor het concept Stadkamer die ook passen op de huisvesting.

Duurzaamheidseis: Gemiddelde GPR-score van minimaal een 8

De transformatie gaat voor de gemeente Zwolle gepaard met hoge duurzaamheidambities. In deze opgave werkt de gemeente met het communicatie- en ontwerpinstrument GPR Gebouw met een duurzaamheidseis van gemiddelde GPR-score van minimaal een 8. Bovendien stelt de gemeente technische eisen op het vlak van thermisch comfort, luchtkwaliteit, visueel comfort, akoestisch comfort en brandveiligheid.

duurzame transformatie Stadkamer

Ontwerpvoorstellen voor duurzame transformatie Stadkamer

W/E leverde voor de duurzame transformatie van de Stadkamer ontwerpvoorstellen voor het bouwteam om de transformatieopgave op het vlak van duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid te laten slagen. Deze bouwstenen hebben de vorm van schetsen, foto’s, (GPR Gebouw) berekeningen, werknotities, verslagen of een rapportage voor omgevingsvergunningsaanvraag.

Meer informatie? Neem contact op met Cees Leenaerts of Gerben Schuurman.

Cees Leenaerts
senior adviseur

Gerelateerde projecten

W/E adviseurs werkt voor gemeenten met ambitie.

Gemeente Diemen zet volop in op integrale duurzaamheid in Holland Park West
Een energieneutrale, circulaire en klimaatadaptieve buurt
duurzaamheid holland park west
W/E adviseurs en Atriensis begeleiden Venlo richting een aardgasvrije, circulaire en klimaatadaptieve transitievisie
Concrete actie voor het verduurzamen van gemeenten
de woning van morgen, transitievisie gebouwde omgeving