Duurzaamheid, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid Transformatie Stadkamer Zwolle

De gemeente Zwolle nam het initiatief in de herhuisvesting van de Stadkamer. Het bestaande cluster kantoorgebouwen is getransformeerd naar een cultuurinstelling met de nieuwe vestiging van de Bibliotheek Zwolle en een deel van het voormalige kunstencentrum De Muzerie. Deze twee organisaties smelten samen tot de Stadkamer. ‘Verbinden & verleiden’, ‘ontmoeten & ontwikkelen’ en ‘inspireren & informeren’ zijn trefwoorden voor het concept Stadkamer die ook passen op de huisvesting.

Duurzaamheidseis: Gemiddelde GPR-score van minimaal een 8

De transformatie gaat voor de gemeente Zwolle gepaard met hoge duurzaamheidambities. In deze opgave werkt de gemeente met het communicatie- en ontwerpinstrument GPR Gebouw met een duurzaamheidseis van gemiddelde GPR-score van minimaal een 8. Bovendien stelt de gemeente technische eisen op het vlak van thermisch comfort, luchtkwaliteit, visueel comfort, akoestisch comfort en brandveiligheid.

Ontwerpvoorstellen voor duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid

W/E leverde voor dit project ontwerpvoorstellen voor het bouwteam om de transformatieopgave op het vlak van duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid te laten slagen. Deze bouwstenen hebben de vorm van schetsen, foto’s, (GPR Gebouw) berekeningen, werknotities, verslagen of een rapportage voor omgevingsvergunningsaanvraag.

Meer informatie? Neem contact op met Cees Leenaerts, Gerben Schuurman of Esther Roth.

renovatie-stadkamer-zwolle
afbeelding stadkamer-zwolle-illustratie
gpr-score-stadkamer-zwolle