circulaire bouwcatalogus

De circulaire bouwcatalogus: een site vol inspirerende voorbeelden

Circulair bouwen is een veel omvattende opgave. Waar haal je de materialen vandaan en wie kan je hierbij helpen? W/E adviseurs heeft samen met Byline in opdracht van RVO namens het Transitieteam Circulaire Bouweconomie de circulaire bouwcatalogus ontwikkeld. Hierin vind je een ruime selectie van inspirerende circulaire producten en projecten voor de woning- en utiliteitsbouw en de grond- weg- en waterbouw. De catalogus is beschikbaar via een website en wordt bijgevuld met nieuwe producten.

Je kun via de website gemakkelijk zoeken in de verschillende productcategorieën, zoals vloeren, gevels of infrastructuur. Als je naar een product gaat kun je hier zien hoe het product scoort op circulariteit. De beoordeling is gebaseerd op de vijf circulaire strategieën:

  1. Benut het beschikbare
  2. Gebruik hernieuwbaar materiaal
  3. Verlaag milieu-impact
  4. Creëer voorwaarden voor een lange cyclus
  5. Creëer voorwaarden voor toekomstige cycli

Daarnaast kun je ook precies zien binnen welke circulaire r- strategie het product valt. Gaat het bijvoorbeeld om een gerecycled product, of een gerepareerd product?

circulaire bouwcatalogus product

Voorbeeld van een product uit de circulaire bouwcatalogus.

Het doel van de circulaire bouwcatalogus is om te inspireren. Heb je zelf een innovatief en circulair product of  dienst die thuishoort in de catalogus? Neem contact op via het contactformulier op de website van de catalogus.