kennissessies BENG en MPG

W/E organiseert BENG en MPG kennissessie voor gemeenten in de provincie Utrecht

Nieuwsbericht 29 jul 2021
kennissessies BENG en MPG

Voor gemeenten ligt er de komende jaren de opgave om veel woningen te realiseren. In het tempo waarin dit nodig is, wordt het een uitdaging om duurzame ambities voldoende mee te nemen. Hoe geef je dat vorm en kun je eigenlijk als gemeente hogere eisen stellen dan in het Bouwbesluit? Wat betekenen BENG en TOjuli precies en wat moet ik weten om goed voorbereid in gesprek te gaan met marktpartijen? Dit zijn allemaal vragen die leven onder de gemeenten in de provincie Utrecht.

Daarom heeft de provincie aan W/E adviseurs gevraagd om mee te denken over hoe ze gemeenten vooruit kunnen helpen bij het realiseren van duurzame woningbouw. W/E organiseert een kennissessie over BENG en MPG voor de verschillende gemeenten.

Kennis delen tijdens kennissessies BENG en MPG

Er is een verkenning uitgevoerd naar de behoeften en ervaringen binnen de Utrechtse gemeenten en er is een klankbordgroep gestart. Naar aanleiding van die inventarisatie heeft W/E adviseurs verdiepingssessies verzorgd voor de ambtenaren uit de verschillende gemeenten in de provincie Utrecht over BENG en MPG. Onze adviseur Geert-Jan van den Brand verzorgde deze sessies: “Het is mooi om, naast een introductie over BENG en energieneutraal bouwen, ook de principes van circulair bouwen en MPG met een brede geïnteresseerde groep te bespreken.” De sessies worden gegeven via de Energiewerkplaats Utrecht. Een platform waar gemeenten ervaringen kunnen ophalen, maar ook achterlaten. “Het is mooi dat gemeenten in deze sessies samen kunnen leren over energieneutraal bouwen. Je merkt dat gemeenten in Utrecht elkaar onderling ervaringen delen”, aldus Esther Engelen (Provincie Utrecht).

Wij komen ook naar jou!

Een BENG en MPG kennissessie voor gemeenten, een regio of een provincie helpt om duurzame woningbouw een stevige basis te geven. Daarnaast zorgt het voor een goede start bij de uitvoering van de duurzaamheidsambities van de gemeente. Heb je als provincie, regio of als gemeente ook behoefte aan een cursus of kennissessie op het gebied van duurzaam bouwen? W/E adviseurs biedt op maat gemaakte cursussen aan op het gebied van duurzaam bouwen. Verschillende onderwerpen kunnen hierin naar voren komen, waaronder BENG, MPG, circulariteit en prestatiegericht werken. Neem contact met ons op voor meer informatie.