De circulaire bouwcatalogus: inspirerende praktijkvoorbeelden

circulaire bouwcatalogus
Opdrachtgever RVO Nederland/Transitieteam Circulaire Bouweconomie
Contactpersoon
Marijn Emanuel
Marijn Emanuel
senior adviseur
circulaire bouwcatalogus

Circulair bouwen is een veel omvattende opgave. Waar haal je de materialen vandaan en wie kan je hierbij helpen? W/E adviseurs heeft samen met Byline in opdracht van RVO namens het Transitieteam Circulaire Bouweconomie de circulaire bouwcatalogus ontwikkeld. Hierin vind je een ruime selectie van inspirerende circulaire producten en projecten voor de woning- en utiliteitsbouw en de grond- weg- en waterbouw. De circulaire bouwcatalogus is beschikbaar via een website en wordt bijgevuld met nieuwe producten.

Circulair bouwen is een veel omvattende opgave. Waar haal je de materialen vandaan en wie kan je hierbij helpen? W/E adviseurs heeft samen met Byline in opdracht van RVO namens het Transitieteam Circulaire Bouweconomie de circulaire bouwcatalogus ontwikkeld. Hierin vind je een ruime selectie van inspirerende circulaire producten en projecten voor de woning- en utiliteitsbouw en de grond- weg- en waterbouw. De catalogus is beschikbaar via een website en wordt bijgevuld met nieuwe producten.

Je kun via de website gemakkelijk zoeken in de verschillende productcategorieën, zoals vloeren, gevels of infrastructuur. Als je naar een product gaat kun je hier zien hoe het product scoort op circulariteit. De beoordeling is gebaseerd op de vijf circulaire strategieën:

  1. Benut het beschikbare
  2. Gebruik hernieuwbaar materiaal
  3. Verlaag milieu-impact
  4. Creëer voorwaarden voor een lange cyclus
  5. Creëer voorwaarden voor toekomstige cycli

Daarnaast kun je ook precies zien binnen welke circulaire r- strategie het product valt. Gaat het bijvoorbeeld om een gerecycled product, of een gerepareerd product?

circulaire bouwcatalogus

Het doel van de circulaire bouwcatalogus is om te inspireren. Heb je zelf een innovatief en circulair product of  dienst die thuishoort in de catalogus? Neem contact op via het contactformulier op de website van de catalogus.

Heeft u vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar!

Marijn Emanuel
Marijn Emanuel
senior adviseur

Gerelateerde projecten

W/E adviseurs legt met haar onderzoek de basis voor duurzame ontwikkeling. Bekijk bij welke projecten wij betrokken zijn.

W/E adviseurs en Atriensis begeleiden Venlo richting een aardgasvrije, circulaire en klimaatadaptieve transitievisie
Concrete actie voor het verduurzamen van gemeenten
de woning van morgen, transitievisie gebouwde omgeving