Winnend advies voor beleefcentrum Afsluitdijk

Bouwcombinatie Dijkstra Draisma is samen met GEAR architectencombinatie en W/E adviseurs winnaar in de aanbesteding van het Beleefcentrum De Nieuwe Afsluitdijk. De Provincie Fryslân vroeg om een gebouw dat opvalt door een architectuur van ‘spectaculaire eenvoud’ en dat past bij het duurzame imago van de Afsluitdijk. Een gebouw met op zijn minst goede prestaties volgens GPR Gebouw.

De uitvraag op het vlak van duurzaamheid hebben we met de deskundige en enthousiaste inbreng van W/E adviseurs prima kunnen beantwoorden. Ons ontwerp krijgt en 9½ voor energetische kwaliteit en een 8+ voor duurzaamheid. Het communicatie- en ontwerphulpmiddel GPR Gebouw werkt prima in de initiatieffase van dit project. En W/E is bedreven in het gebruik ervan in de hectiek van een aanbesteding.

Foto Beleefcentrum Afsluitdijk

Op de begane grond is een restaurant met bijbehorende voorzieningen te vinden. De eerste verdieping is een grote rechthoekige ruimte, die over de begane grond uitsteekt met ruimte voor exposities. De expositieruimte is los van de gevel georganiseerd, waardoor de bezoekers de mogelijkheid behouden om het landschap blijven te beleven. Op het dak komt een uitkijkplatform en is een groot oppervlak voor PV-panelen ontworpen. Het Beleefcentrum is bijna energieneutraal en kan doorgroeien naar zelfs energieleverend. (http://www.bgdd.nl/nieuws/gewonnen!-design-build-beleefcentrum-de-nieuwe-afsluitdijk/1)

Kijk voor meer informatie ook op: www.deafsluitdijk.nl