Milieuprestatieberekening en optimalisatie

afbeelding bij MilieuprestatieberekeningU heeft ambitie en ziet de MPG niet alleen als noodzakelijk kwaad?

Na jaren van ervaring opdoen met de Milieuprestatieberekening Gebouw (MPG) wordt het serieus. Niet alleen het aanleveren van een Milieuprestatieberekening bij iedere vergunningaanvraag voor nieuwe woningen en kantoren groter dan 100 m2 is vanaf 1-1-2018 verplicht. Het resultaat moet bovendien voldoen aan de grenswaarde van 1,0 €/m2bvo per jaar.

Met onze grondige kennis over milieuaspecten van bouwmaterialen helpen wij u graag te voldoen aan de nieuwe regels. U kunt bij ons terecht voor een kant en klare MPG-berekening, die u rechtstreeks kunt indienen met uw vergunningsaanvraag. Bent u niet tevreden met de huidige milieuprestatie van uw gebouw of ontwerp? W/E adviseurs draagt kosteneffectieve verbeteropties aan, passend binnen uw projectkaders.

Lees meer over waar de MPG vandaan komt en W/E’s betrokkenheid

MPG-berekening

afbeelding bij MPG diensten

Met door u aangereikte planinformatie stellen onze ervaren adviseurs binnen enkele dagen de MPG-berekening op. Dit gebeurt met beproefde, gevalideerde software: GPR Bouwbesluit. De digitale resultaten zijn geschikt voor uw aanvraag en voorzien van het SBK-bewijs, om uw aanvraag niet onnodig op te houden.

MPG optimalisatie

Wilt u de milieuprestatie van uw project verbeteren? Ook hiervoor bent u bij W/E adviseurs aan het juiste adres. Al vanaf de voorlopig-ontwerpfase dragen onze planadviseurs graag bij aan de optimalisatie van de duurzaamheidsprestaties van uw project. Wij leveren pragmatisch advies waarmee u concreet aan de slag kunt. Zo wordt optimaal duurzaam vastgoed haalbaar.

Voor architecten

Naast het verzorgen van het architectonisch ontwerp van een nieuw kantoorgebouw, bent u met uw opdrachtgever overeengekomen om ook de MPG, EPC en overige bouwfysica-berekeningen van het bouwplan aan te leveren. W/E is voor u de betrouwbare partner die deze resultaten levert.

Voor vastgoedontwikkelaars

U werkt aan een bouwplan voor eengezinswoningen. Binnenkort zal hiervoor een aanvraag om omgevingsvergunning worden ingediend. Voor een volledige aanvraag ontbreekt nog de MPG-berekening: inzicht in de milieuprestaties van uw woningontwerpen. W/E verzorgt de MPG-berekeningen voor u.

Referenties

Leidsche Rijn Centrum, Woon/zorgcomplex Florisberg in Muidenberg

Gerben Schuurman

Gerben Schuurman

senior adviseur

Bel mij terug

3 + 5 = ?