Energieneutraal met stro-isolatie Broedplaats Beekhuizen

Locatie Broedplaats Beekhuizen
Rol van w/e adviseurs W/E adviseurs is ingeschakeld door de corporatie om advies uit te brengen op energieneutraliteit en duurzame materiaalkeuzes

Broedplaats Beekhuizen is een voormalig zwembadcomplex waar ecologische woningbouw wordt gerealiseerd naast bijzonder natuurbeheer. Op het voormalige zwembadterrein in Velp worden zes woningen gerealiseerd, een educatief centrum en een uitkijktoren. Een groot deel van het terrein is vrij toegankelijk voor publiek. Met inachtneming van de cultuurhistorische waarde wordt het gehele complex ecologisch verbouwd, wat onder meer inhoudt dat panden energieneutraal worden opgeleverd; er wordt zoveel mogelijk aanwezig materiaal hergebruikt en er wordt gewerkt met hernieuwbaar natuurlijk materiaal zoals stro en leem.

Een unicum in Nederland, want Woningbouwvereniging Gelderland (WBVG) gaat voor het eerst in bestaande bouw stro gebruiken voor vergaande isolatie.

Stro zorgt voor passief huis niveau

Geheel in lijn met Cradle to Cradle (C2C) wordt stro gebruikt om energiezuinige woningen te realiseren op niveau passief huis. De strobalenbouw aangevuld met lage temperatuurverwarming, houtkachel en hybride ventilatie maakt de woningen bijna energie-neutraal. Met PV is de jaarlijkse CO2-uitstoot door energie- en materiaalgebruik duurzaam te compenseren.
W/E adviseurs is ingeschakeld door de corporatie om advies uit te brengen op energieneutraliteit en duurzame materiaalkeuzes.

Broedplaats Beekhuizen

Gerelateerde projecten

W/E adviseurs werkt voor corporaties met ambitie. Bekijk bij welke projecten wij betrokken zijn.

Duurzaam appartementengebouw in het groen
CO2-neutraal, circulair en klimaatbestendig