Stan Schellekens

adviseur

Over Stan

Wat is je specialisme bij W/E?

Als duurzaam bouwen expert maak ik duurzaamheid inzichtelijk en meetbaar van zowel bestaande als nieuwe gebouwen met GPR Software. Binnen de vijf hoofdthema’s van GPR is energie mijn specialiteit. In het team focus ik op het maken van de nulmeting om uiteindelijk het verduurzaming proces te kunnen begeleiden en vastgoedbeleggers inzicht te geven op hun eigen CO2-footprint. Met als achterliggende gedachte, ‘moeilijke materie makkelijk maken’.

Wat is je visie op verduurzaming van de gebouwde omgeving?

De energietransitie is nu meer nodig dan ooit tevoren. Het verduurzamen van de huidige gebouwde omgeving gaat gepaard met meer materiaal gebruik voor isolatie en installaties. Hierbij is het cruciaal om de uitputting van grondstoffen en de extra CO2-uitstoot niet uit het oog te verliezen, evenals een gezond binnen- en buitenhuis klimaat. Mijn ambitie en passie is het verduurzamen van vastgoedportefeuilles met als uitgangspunt: “Hoe kan het beter, efficiënter en duurzamer?”.

Waarom werk je voor W/E?

Als kennisleider stimuleert W/E adviseurs gemeentes, corporaties, ontwikkelaars, architecten en vastgoedbeleggers om het uiterste uit hun projecten te halen op het gebied van duurzaam bouwen. Naast ruimte voor veel zelfontwikkeling, is er ook ruimte voor sociale activiteiten. Het is een stichting waarbij je als medewerker veel betrokkenheid en inspraak hebt. Samen met een team van gelijkgestemden bijdragen aan een schone en leefbare aarde.