Esmeralda Hemelaar

adviseur

Over Esmeralda

Wat is je specialisme bij W/E?

Als adviseur duurzaam bouwen help ik met name gemeenten om met beleid en in projecten het meest duurzame resultaat te behalen. Dat doe ik met inhoudelijk advies en procesbegeleiding. Daarnaast lever ik een bijdrage aan onderzoeken op dit gebied.

 

Wat is je visie op verduurzaming van de gebouwde omgeving?

Er gaat heel veel materiaal en afval om in de bouwsector en de gebouwde omgeving is bovendien verantwoordelijk voor 13% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Verandering is dus écht noodzakelijk. Maar het mooie aan deze opgave vind ik dat het verduurzamen van de gebouwde omgeving ook de mogelijkheid biedt om ook op andere vlakken positieve verandering in gang te zetten. Want hoe waardevol is het om bewoners een leefomgeving te bieden waarin minimale milieu-impact samenvalt met een hoge kwaliteit van leven? Daar willen we allemaal mee aan de slag toch?

 

Waarom werk je voor W/E?

W/E heeft heel veel kennis in huis op het gebied van duurzaam bouwen. Het is een plek waar ik mij kan ontwikkelen en veel kan leren. Ook het unieke organisatiemodel van W/E spreekt me aan. Met positieve impact maken als hoogste doel zet ik me elke dag met veel plezier in.