Hoe gaan we werkelijk die transitie maken naar een circulaire bouweconomie?

Interview 15 mrt 2022

Voor een podcast had onze senior adviseur Marijn Emanuel samen met Menno Brouwer en Bauke Geuzebroek een interessant gesprek over materialenpaspoorten, maar eigenlijk over zoveel meer dan dat.

Circulariteit in de bouw
Voor een podcast had onze senior adviseur Marijn Emanuel samen met  en  een interessant gesprek over materialenpaspoorten, maar eigenlijk over zoveel meer dan dat. Hoe gaan we werkelijk die transitie maken naar een circulaire bouweconomie?

Materialenpaspoort
Leuk ook te lezen in het magazine hoe Sander Beeks van Madaster Netherlands en Paul van Doorn van  materialenpaspoorten al jaren in de praktijk brengen. In de discussie over wettelijke verplichting lijkt het te stranden op de vragen “wanneer dan en hoe dan?”. De ontwikkelaars en bouwers zijn daar al lang voorbij.

Digitale magazine
Het nieuwe digitale magazine van Duurzaam Gebouwd is uitgebracht. Dit keer vertellen partners en experts alles over het onderwerp #Circulariteit. In deze uitgave lees je onder andere 3 columns van experts, een interview met onder anderen Marten Japinga en ontdekken we Biopartner 5, een icoon van circulariteit. Je leest het digitale Duurzaam Gebouwd Magazine hier, op bijvoorbeeld telefoon, tablet of desktop.