W/E adviseurs

Nieuwe structuur NMD

Nieuwsbericht 25 jun 2024
W/E adviseurs

GPR Materiaal sluit vanaf begin juli aan op de vernieuwde structuur van de nationale milieudatabase en de manier waarop die ontsloten wordt voor het maken van MPG- berekeningen met de software (‘API 3.0’ voor de insiders). Gebruikers  van GPR Materaal zien vanaf dan meer producten.  

Vernieuwde databasestructuur NMD

De Stichting NMD heeft de databasestructuur van de NMD en de manier waarop updates worden ontsloten naar de rekeninstrumenten vernieuwd. Met als doel om klaar te zijn voor de toekomst, om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de productupdates te vergroten. Stappen die leiden tot verbetering van het MPG-stelsel juichen wij toe. De problemen die het gevolg waren van de oude datastructuur horen hiermee tot het verleden. En niet onbelangrijk; we dragen hiermee ons steentje bij aan het creëren van een gelijk speelveld, waar alle partijen in de bouw baat bij hebben. 

Eind juni 2024 staan er 3803 actieve producten geregistreerd in de Nationale Milieudatabase en zijn er 836 nieuwe producten (inclusief GWW) toegevoegd in de afgelopen 12 maanden.  

39 extra milieuverklaringen

Gebruikers zullen qua functionaliteiten weinig merken van de overgang. Het belangrijkste verschil is dat producten die via het oude systeem niet goed doorkwamen, nu wel beschikbaar zijn. Dat betekent dat per direct 39 extra milieuverklaringen te kiezen zijn. Hergebruikte producten kunnen nog steeds op de dezelfde manier worden ingevoerd. 

Heb je vragen of wil je meer informatie over het aansluiten bij de nieuwe structuur van Stichting NMD? Neem dan contact op met onze GPR servicedesk via info@gprsoftware.nl of bel naar 030 677 87 70.