Gezonde gebouwen

Nieuwe Basiscursus Circulair Bouwen

Nieuwsbericht 28 jul 2023
Gezonde gebouwen

Stichting W/E adviseurs start met de Basiscursus Circulair Bouwen. Tijdens deze cursus maak je in één dag kennis met de theorie en praktijk van circulair bouwen. Je bespreekt met praktijkervaren docenten kansen en dilemma’s van circulair bouwen anno 2023 en de weg naar een circulaire bouweconomie in 2050. Daarnaast wordt wet- en regelgeving, begrippen zoals MKI, instrumenten en rekenmethoden uitgelegd en praktisch toegepast.  

Steeds vaker hebben professionals kennis nodig over circulair bouwen. Deze cursus is geschikt voor professionals die basiskennis op willen doen over duurzaam bouwen. Voor deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig.  

Theorie en praktijk  

Tijdens deze cursus bespreken we uitgebreid de theorie van circulair bouwen: op welke gedachten is het gebaseerd, wat willen we met circulariteit bereiken en hoe kunnen we de doelen bereiken? We bespreken instrumenten die ingezet kunnen worden en gaan in op de kenmerken, beperkingen en hoe deze instrumenten worden toegepast in de bouwpraktijk. Daarnaast bespreken we verschillende circulaire strategieën. Aan de hand van deze circulaire strategieën gaan we aan de slag om met circulaire proposities meerwaarde toe te voegen aan bouwprojecten en een hogere Circulair Prestatie van Gebouw te realiseren. We kijken naar de dilemma’s die er spelen om een circulaire bouweconomie tot stand te brengen. Hoe brengen we de energie-, en materiaaltransities met elkaar in evenwicht? Welke doelstellingen krijgen prioriteit? We bespreken welke knelpunten in de weg staan voor een grootschalige toepassing van circulair bouwen en hoe je daarmee om kan gaan. De gesprekken en discussies over het handelingsperspectief zorgen ervoor dat je na deze cursus direct aan de slag kunt gaan met circulair bouwen.   

Geïnteresseerd? 

Voor meer informatie en het inschrijven voor deze cursus klik je op deze link. Daarnaast wordt deze cursus ook aangeboden als Incompany Cursus.