Mooie groei ­ GPR gecertificeerde gebouwen in 2021

Nieuwsbericht 24 jan 2022

Het aantal vierkante meter gebouwen dat is voorzien van een GPR Gebouw Certificaat met bijna 12% toegenomen tot 7,7 miljoen m2 in 2021. Vastgoedeigenaren en -organisaties laten de mate van duurzaamheid van de panden in hun portefeuille steeds vaker vastleggen met GPR Gebouw van W/E adviseurs.

Organisaties met GPR Gebouw Certificaten scoren beter in de duurzaamheidsbenchmark GRESB: de internationale benchmark die vastgoedfondsen beoordeelt op hun duurzaamheid. De wereldwijde duurzaamheidsstandaard GRESB erkent het GPR Gebouw Certificaat volwaardig, met full points.

Steeds meer vastgoedeigenaren en -organisaties meten en leggen niet alleen van de mate van duurzaamheid vast, maar gebruiken het verkregen inzicht ook om panden en portefeuille verder te verduurzamen.

GPR is een door RVO en financiële instellingen erkende duurzame bouw maatlatmethodiek, ook uitermate geschikt bij natuurinclusief, klimaatadaptief en/of circulair bouwen.

Nu meer dan 7 jaar achtereen groeit het aantal vierkante meter gebouwen dat is voorzien van een GPR Gebouw Certificaat jaarlijks met dubbele cijfers.

De webbased applicatie GPR Gebouw wordt door een belangrijk deel van de vastgoedbeleggers, woningcorporaties, gemeenten en hun ketenpartners gebruikt.

GPR is ontwikkelt door onderzoek- en adviesbureau W/E adviseurs. ZIj helpt de landelijke overheid, gemeenten, corporaties, vastgoedbeleggers en hun ketenpartners bij het verduurzamen van gebouwen en gebieden.

Meer weten over GPR Gebouw Certificaten?

Neem contact op met Wouter Beuzel op 030 – 677 87 60  of kijk op de website van GPR software. voor meer informatie.