W/E adviseurs verhuist in Utrecht naar Oudegracht

Nieuwsbericht 30 mei 2023

Stichting W/E adviseurs is eind mei in Utrecht verhuisd naar een prachtige locatie op de Oudegracht 106. Het ruime kantoor bestaat uit twee verdiepingen en is in stijl gerenoveerd, met oog voor duurzaamheid en circulariteit. Opvallend zijn de vele ramen, die zorgen voor veel licht en voor een mooi uitzicht over de oude binnenstad. Dit historische pand in het centrum van Utrecht kent een rijke geschiedenis.

Duurzaam kantoor

W/E adviseurs is al meer dan veertig jaar koploper op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Dit kantoor van W/E adviseurs is daarom duurzaam gerenoveerd, met extra aandacht voor energiekwaliteit, circulariteit en gezondheid. W/E heeft het kantoor op de Oudegracht 106 gehuurd op voorwaarde dat het kantoor in samenspraak met de eigenaar geschikt wordt gemaakt voor duurzaam kantoorgebruik. We willen gezien onze missie ervoor zorgen dat investeringen in materialen en producten langere tijd gebruikt worden. Vanuit onze filosofie die past bij een Total Cost of Ownership benadering, zijn we de afgelopen periode actief geweest om van het kantoor op de Oudegracht 106 een comfortabel, plezierig en toekomstbestendig pand te maken. Een mooi voorbeeld daarvan is het renoveren van de gevel. Binnenkort wordt de oorspronkelijke uitstraling van de gevel teruggebracht en voldoet het aan de hedendaagse Bouwbesluit eisen op energie en geluid. Hergebruik van materialen en producten uit het pand zelf en vanuit de directe omgeving is waar mogelijk toegepast. Een voorbeeld daarvan zijn de akoestische baffles die aan het open plafond hangen en de keuken die gemaakt is van restanten meubelplaat.

Het kantoor ligt aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht.

Historisch pand met rijke geschiedenis

In 1930 opent Heck’s Lunchroom in dit pand het grootste restaurant van Utrecht. Dit was de eerste plek waar een breed publiek uit eten kon gaan vanwege de betaalbare prijzen. Daarnaast werden er feesten gehouden op de eerste verdieping. Omdat er weinig uitgaansgelegenheid was in Utrecht, was Heck’s een centrale ontmoetingsplek voor veel Utrechters. Op de tweede verdieping was de keuken, een ijsmakerij en spoelkeuken. Via ‘spijsliften’ kwam het eten op de begane grond. Op de bovenste verdieping, inclusief het balkon, woonde de bedrijfsleider. In 1965 sluit de legendarische lunchroom onverwachts. Sindsdien is het gebouw gebruikt als sportartikelenmagazijn, winkel en kantoorruimte.

Heck’s Lunchroom in 1930. Foto: HUA.

Gezien de centrale ligging van het kantoor is het goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het ligt op loopafstand van het station en de bus stopt voor het gebouw. W/E adviseurs kijkt er naar uit om klanten te ontvangen en rond te leiden in ons nieuwe pand.