Inzicht in duurzame prestatie bestaand vastgoed

Nieuwsbericht 28 apr 2023

Stichting W/E adviseurs heeft een nieuwe versie van softwareapplicatie GPR Gebouw 4.4 uitgebracht. Deze versie van GPR Gebouw maakt de duurzame prestaties van bestaande bouw inzichtelijk.

GPR Gebouw geeft – naast in nieuwbouw – inzicht in de duurzame prestaties van renovatie- en transformatie projecten en is geschikt voor een nulmeting van bestaande gebouwen. GPR Gebouw maakt duurzaamheid meetbaar en bespreekbaar.

GPR Gebouw wordt erkend door de overheid en stichting Nationale Milieudatabase en is inmiddels de meest gebruikte software voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ontstaan uit een uitgesproken visie op duurzaam bouwen: creëer een zo hoog mogelijke kwaliteit met een zo laag mogelijke milieubelasting.

GPR is een door RVO en financiële instellingen erkende duurzame bouw maatlatmethodiek, uitermate geschikt bij natuur inclusief, klimaat adaptief en/of circulair bouwen, renoveren en transformeren. GPR Gebouw is geschikt voor het maken van MPG-berekeningen en het aanvragen van de milieu-investeringsaftrek (MIA) voor bestaande bouw en nieuwbouw.