GPR Gebouw geschikt voor optimalisatie duurzaamheid renovatie- en transformatiescenario’s

Nieuwsbericht 10 jun 2023

Stichting W/E adviseurs heeft een nieuwe versie van softwareapplicatie GPR Gebouw 4.4 uitgebracht. Deze versie van GPR Gebouw is onder andere geschikt voor optimalisatie duurzaamheid van renovatie- en transformatiescenario's.

Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen heeft een nieuwe versie van de softwareapplicatie GPR Gebouw 4.4 geïntroduceerd. Na de publicatie van versie  4.4 voor  nieuwbouw, geeft deze versie nu ook inzicht in de duurzame prestaties van bestaande bouw. GPR Gebouw maakt duurzaamheid meetbaar en bespreekbaar op een begrijpelijke manier.

GPR Gebouw wordt erkend door de overheid Stichting NMD en is inmiddels de meest gebruikte software voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ontstaan uit een uitgesproken visie op duurzaam bouwen: creëer een zo hoog mogelijke kwaliteit met een zo laag mogelijke milieubelasting.

GPR is een door RVO en financiële instellingen erkende duurzame bouw maatlatmethodiek, uitermate geschikt bij natuurinclusief, klimaatadaptief en/of circulair bouwen, renoveren en transformeren. GPR Gebouw is geschikt voor het maken van MPG-berekeningen en het aanvragen van de milieu-investeringsaftrek (MIA) voor bestaande bouw en nieuwbouw.

Wil je meer weten over GPR Gebouw? Ga dan naar GPRSoftware.nl