25% meer duurzame waarde bij slechts 5% meer investering: IGG en W/E tonen aan dat het kan!

Artikel 27 aug 2020

Adviesbureau IGG Bouweconomie en onderzoeks- en adviesbureau stichting W/E adviseurs zijn een samenwerking aangegaan. De twee organisaties willen samen met opdrachtgevers zoeken naar hoe er maximaal duurzame waarde aan een investering kan worden toegevoegd.

 

Over IGG Bouweconomie

IGG heeft zich sinds 1988 als onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in de bouweconomie van complexe projecten in de utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie en civiele techniek. IGG adviseert haar klanten over alles dat met (ver)bouwen en geld te maken heeft. Met name in de initiatief en ontwerpfase vertaalt IGG ambities en bouwopgaves naar feitelijke waarde en (levensduur)kosten. Op basis hiervan kunnen door onze opdrachtgevers weloverwogen, onderbouwde en eerlijke beslissingen worden genomen. De dienstverlening van IGG wordt gekenmerkt door duidelijke communicatie, heldere adviezen en een vooruitziende blik.

 IGG en W/E koppelen kennis voor meer projectwaarde

Kosten en milieu-impact van bouwinitiatieven mogen niet los van elkaar worden gezien. Daarom zijn W/E adviseurs en IGG Bouweconomie complementair aan elkaar. De combinatie van ons advies laat zien dat duurzaamheid samen kan gaan met financieel rendement.

Djordy van Laar – projectleider en adviseur – bij IGG komt in de praktijk vaak klanten tegen die in duurzame projecten streven naar beperking van investeringskosten en uitkomen op een suboptimaal duurzaam project. Door de ambitie van de opdrachtgever concreet te maken, verandert de dynamiek van het project. “Ik wil graag aantonen dat je bijvoorbeeld met 5% meer investering, 25% meer duurzame waarde aan een project kunt toevoegen”.

Tegelijkertijd ervaart senior adviseur Gerben Schuurman van W/E adviseurs: “Ontwikkeling start met hoge duurzaamheidsambities en met eenzijdige focus op investeringskostenbeheersing, dit eindigt vaak met een ‘gemiddeld’ gebouw met aardig energielabel. Ik toon samen met IGG aan dat economisch aantrekkelijk duurzaam bouwen kan.”

Door de kennis en krachten van W/E adviseurs en IGG Bouweconomie samen te voegen, willen de organisaties sneller op klantvragen kunnen inspelen en meer waarde creëren door een geïntegreerd advies te geven (duurzame waarde en kosten).

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Gerben Schuurman, senior adviseur en sectorspecialist ontwikkelaars en architecten, van stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen op schuurman@w-e.nl of met Djordy van Laar, bouw economisch adviseur en projectleider van IGG Bouweconomie op d.vanlaar@igg.nl.