heleen geerts

Even voorstellen: adviseur circulair bouwen Heleen Geerts

Deze week hebben we Heleen Geerts verwelkomd als nieuwe collega. Zij gaat aan de slag als adviseur circulair bouwen. Eerder was ze werkzaam in de corporatiesector en bij de gemeente Tilburg. Hierdoor is ze goed op de hoogte van wat er speelt in deze sectoren. Heleen stelt zichzelf voor!

Circulair bouwen is noodzakelijk om toekomstbestendig te kunnen bouwen. Daarom wil W/E medewerkers opleiden tot expert op het gebied van circulair bouwen. Heleen zal de komende tijd bij W/E de kans krijgen om haar kennis over circulair bouwen uit te breiden, zodat zij zich kan ontwikkelen tot adviseur die zich specifiek zal richten op dit onderwerp.

Wat is je achtergrond?

Ik heb aan de TU Eindhoven de Bouwkunde bachelor en master Construction Management and Engineering afgerond. Daarna heb ik de kans gekregen om deel te nemen aan een traineeship bij drie verschillende woningcorporaties.  Ik heb deze periode opdrachten uitgevoerd op verschillende niveaus van vastgoedsturing: strategisch, maar ook operationeel en tactisch. Een hele leerzame tijd voor mij! Na deze periode ben ik gestart bij de gemeente Tilburg op de afdeling projecten(PPI). Ik heb in Tilburg gewerkt aan een divers palet projecten: zo ben ik onderdeel geweest van het projectteam herinrichting van de binnenstad en het project gemeentelijke huisvesting. Daarnaast heb ik me beziggehouden met de fysieke toegankelijkheid van de gemeentelijke gebouwen.

Kende je W/E al?

Jazeker. Ik heb met Thijs Kurstjens bij Zowonen samengewerkt aan het opstellen van een routekaart om hun woningvoorraad in 2050 energieneutraal te maken.

Waarom heb je de interesse om je te specialiseren in circulair bouwen?

Ik vind het al een tijdje een interessant thema en het lijkt me leuk om daar een bijdragen aan te kunnen leveren. Ik vind het een heel relevant onderwerp, waar nog veel uitdagingen liggen. Met deze uitdagingen wil ik me graag aankomende jaren bezighouden. Met hopelijk als resultaat dat  circulair bouwen een groter onderdeel gaat zijn van de huidige bouwopgave.

Wat verwacht je van de komende tijd bij W/E?

Ik hoop heel veel te gaan leren over circulair bouwen en haar meerwaarde. Ik hoop daarnaast veel interessante mensen te ontmoeten waar ik ook weer van kan leren. En dat ik het in de praktijk goed toe mag gaan passen.