MPG Verdiepingscursus

Voor wie? De MPG Verdiepingscursus is bedoeld voor deelnemers die de basiscursus MPG hebben gevolgd en ervaring hebben opgedaan met het maken van MPG-berekeningen.
Contactpersoon
Maertijne Verweij
cursuscoördinator

Heb je al een aantal MPG-berekeningen gemaakt en heb je nog veel vragen? Volg dan de MPG Verdiepingscursus. Tijdens deze cursus geeft een ervaren docent duidelijkheid over de regels die er zijn en hoe je om kan gaan met de grijze gebieden.  

Wat ga je leren?

Tijdens de MPG Verdiepingscursus leer je over de MPG-methodiek en pas je deze kennis toe om een MPG-berekening te analyseren, controleren en optimaliseren. Aan het einde van de cursus kan je op de juiste manier een berekening maken en heb je meer achtergrondinformatie, zodat je uiteindelijk weet aan welke knoppen je moet draaien om de milieu-impact van gebouwen te verlagen.   

Cursusinhoud

Aan het begin van de cursus bespreken we hoe het NMD-stelsel in elkaar zit (bepalingsmethode, impact categorieën, MKI en MPG). Daarna geven we tips en trucs bij het maken van berekeningen in GPR Materiaal. Ook gaan we aan de slag met verschillende voorbeelden. Daarnaast behandelen we de toepassing van MPG buiten de omgevingsvergunning: GPR Gebouw, BREEAM, MIA/Vamil en Het Nieuwe Normaal. Tijdens de cursus gaan we in op de volgende vragen:  

Voorkennis

Voor de MPG Verdiepingscursus is voldoende ervaring vereist. Voldoende ervaring is persoonsafhankelijk, maar het is wenselijk als je de MPG Basiscursus gevolgd hebt en minimaal vijf MPG-berekeningen hebt gemaakt.  

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven op loopafstand van het station van de betreffende plaats. Voor de aanvang van de cursus ontvang je bericht over de exacte locatie van de cursus. Als cursist neem je een eigen laptop mee en het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt. Voor optimale uitwisseling nemen er over het algemeen minimaal 4 en maximaal 12 cursisten deel aan deze cursus. Je kunt je hierboven aanmelden voor deze cursus.  

Interesse?

Wil je je inschrijven voor de MPG Verdiepingscursus? Ga dan naar het cursusportaal. Voor vragen kan je contact opnemen met Maertijne Verweij. Het hele cursusaanbod bekijken? Klik dan hier.