GPR Gebouw basis cursus

Voor wie? Voor iedereen die de duurzaamheid van woning- en utiliteitsbouw wil leren meten met GPR Gebouw.
Kosten € 698,- euro exclusief BTW
Contactpersoon
Maertijne Verweij
cursuscoördinator en officemanager

GPR Gebouw basis cursus

Duurzaam bouwen vraagt om inzicht in duurzaamheid. Toetsbare ambities, een duurzaam ontwerp of scenario’s voor renovatie. GPR Gebouw geeft u inzicht in duurzaamheid van vastgoed en de effecten van verschillende ingreepscenario’s. Handig bij strategische keuzes zoals renovatie of sloop en nieuwbouw.

In de GPR Gebouw basis cursus maak je op hoofdlijnen kennis met GPR Gebouw door middel van een informatieve presentatie, live demonstratie en het maken van een oefenopgave(s). Aan het einde van de GPR Gebouw basis cursus (voorheen de introductiecursus), ken je de werkwijze en achterliggende theorieën. Je weet welke gegevens nodig zijn voor het kunnen maken van berekeningen en hoe je deze in het programma invoert en verwerkt.

Bestaande bouw of nieuwbouw

Je kunt de GPR Gebouw basis cursus voor bestaande bouw volgen, maar ook de GPR Gebouw basis cursus voor nieuwbouw. Het zijn twee verschillende cursussen die op verschillende momenten worden gegeven. In het inschrijfformulier kun je kiezen welke van de twee cursussen je wilt volgen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de cursus naast Eindhoven ook in Utrecht, Zwolle, Alkmaar of Rotterdam te volgen.

Deel 1: Achtergrond

In het eerste deel van de basis cursus GPR Gebouw komt de achtergrond van de GPR software, de opbouw van de software en wet- en regelgeving aan bod. Ook krijg je inzicht in de Circulariteit Prestatie Gebouwen (CPG) en de Duurzaamheid Prestatie Gebouwen (DPG) en zie je hoe de software werkt.

Deel 2: Praktijkopgave – zelf invoeren en draaien aan de knoppen

Het tweede deel van de cursus is een praktijkgedeelte waarbij u aan de hand van een opgave aan de slag gaat met de rekensoftware GPR Gebouw. Je krijgt de gelegenheid om de gegevens bij de 5 thema’s van een gebouw in te voeren en (de scores) te beoordelen.

Overige informatie

Als cursist neem je een eigen laptop mee. Overig cursusmateriaal wordt verstrekt. De cursist krijgt een gratis lunch aangeboden.

Inschrijven

Interesse? Schrijf je dan in via ons nieuwe cursusportaal.