GPR Gebouw Basiscursus

Voor wie? Voor iedereen die de duurzaamheid van woning- en utiliteitsbouw wil leren meten met GPR Gebouw.
Contactpersoon
Maertijne Verweij
cursuscoördinator

GPR Gebouw Basiscursus

Wil je leren hoe je GPR inzet binnen jouw werkzaakheden? Volg dan de GPR Gebouw Basiscursus. Je leert tijdens deze cursus hoe je met GPR Gebouw de duurzame kwaliteit van je project of gebouw bepaalt.

GPR Gebouw maakt duurzaamheid van gebouwen en gebieden meetbaar en bespreekbaar. GPR Gebouw wordt erkend door de overheid en de Nationale Milieudatabase en is inmiddels de meest gebruikte software voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ontstaan uit een uitgesproken visie op duurzaam bouwen: creëer een zo hoog mogelijke kwaliteit met een zo laag mogelijke milieubelasting. GPR is een door RVO en financiële instellingen erkende duurzame bouw maatlatmethodiek, uitermate geschikt bij natuurinclusief, klimaatadaptief en/of circulair bouwen.

Wat ga je leren?

Tijdens de GPR Gebouw Basiscursus maak je op hoofdlijnen kennis met GPR Gebouw. Je krijgt uitleg over de opbouw en de werking van het instrument dat is ontwikkeld door Stichting W/E adviseurs. Daarna ga je zelf aan de slag met de GPR Software. Aan het einde van deze cursus ben je bekend geraakt met de GPR Software en kan je de resultaten van een GPR Gebouw berekening op de juiste wijze interpreteren.

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus maak je in één dag kennis met GPR Gebouw, hét instrument om de duurzaamheid van gebouwen meetbaar en bespreekbaar te maken.

Aan het begin van de cursus leggen we de verbinding tussen thema’s over duurzaam bouwen en de beroepspraktijk van de deelnemers door middel van interactieve oefeningen. Een ervaren GPR Gebouw expert neemt je mee in de werking van het systeem. Daarna ga je zelf aan de slag met GPR Gebouw. Door het maken van praktische oefeningen krijg je stap voor stap inzicht in de procedure voor het opstellen van een GPR berekening en gaan we kort in op duurzaamheidsthema’s, zoals circulair bouwen en energieneutraal bouwen. Daarnaast is er veel ruimte voro het stellen van vragen. Tijdens het maken van oefeningen in GPR Gebouw bespreken we onder andere:

Aan het eind van de dag geven we een nadere uitleg over de juiste toepassing van GPR Gebouw en we leggen uit wat er nodig is om een GPR Gebouw expert te worden. Na de cursus blijven de oefeningen nog enige tijd open staan, zodat je ook na de cursus met de opgedane inzichten aan de slag kunt.

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen specifieke voorkennis over GPR Gebouw nodig, affiniteit met de bouw en vastgoedsector is wenselijk.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven op loopafstand van het station van de betreffende plaats. Voor de aanvang van de cursus ontvang je bericht over de exacte locatie van de cursus. Als cursist neem je een eigen laptop mee en het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt. Voor optimale uitwisseling nemen er over het algemeen minimaal 4 en maximaal 12 cursisten deel aan deze cursus.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de GPR Gebouw Basiscursus? Schrijf je dan in via het cursusportaal.