Winnaars Duurzaam Bouwen Awards 2018

Duurzaam Bouwen Awards 2019: inschrijving geopend

De inschrijving voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2019 is geopend. Meld uw duurzame project, corporatie of gemeente aan, of nomineer uw favoriet. Misschien staat uw duurzame project of organisatie op 14 februari volop in de schijnwerpers tijdens het Duurzaam Bouwen Congres.

14 februari 2019 is het zover, dan worden de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards uitgereikt. Aan de hand van 3 juryprijzen en 1 publieksprijs zetten we organisaties die zich wat betreft duurzaamheid onderscheiden in de schijnwerpers. Tijdens de feestelijke ceremonie tijdens het Duurzaam Bouwen Congres worden de volgende prijzen toegekend:

  • De Circulaire Ring voor de gemeente met het meest duurzame bouwproject
  • De WoCo25 voor de meest duurzame woningcorporatie
  • De Gouden Kikker voor het meest duurzame project
  • De Duurzaam Bouwen Award, de publieksprijs

Integrale duurzaamheid

De winnaars van de afgelopen jaren hebben een gemeenschappelijke deler: ze scoren hoog op integrale duurzaamheid. Dit betekent dat ze niet alleen investeren in energiemaatregelen, maar ook aandacht hebben voor de milieu-impact van toegepaste bouwmaterialen en gezondheidsaspecten. Die brede benadering wordt steeds meer de trend in duurzaam bouwen en is dit jaar dan ook weer een belangrijk criterium.

Inschrijven en voordragen

Bent of kent u een organisatie die een nominatie verdient? De inschrijving is nu geopend. U kunt uw eigen project of organisatie inschrijven, maar ook een ander voordragen voor een award. Inschrijven is mogelijk tot en met 10 januari 2019. Een onafhankelijke jury, bestaande uit experts op het gebied van duurzaamheid binnen zowel bedrijfsleven als overheid, beoordeelt alle inzendingen en maakt 21 januari de drie genomineerden per categorie bekend.

Stichting DBA

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren. Kijk voor meer informatie over de awards op Duurzaam Bouwen Awards.

Lees ook