Wie wint de titel Duurzaamste Gemeente 2019?

Het is nog even spannend voor Den Haag, Tilburg en Utrecht. Deze gemeenten zijn genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Award 2019 voor de meest duurzame gemeente. Op 14 februari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Duurzaam Gebouwd congres. Waarom zijn juist deze gemeenten genomineerd? Bekijk hier hun filmpjes.

Gemeente Den Haag

In het filmpje van Den Haag geeft wethouder Liesbeth van Tongeren voorbeelden van duurzame projecten in de Hofstad. Ze stelt dat Den Haag een duurzame, groene stad is die lange tijd veel te bescheiden is geweest.

Gemeente Tilburg

Tilburg is onder meer trots op de ‘huiskamer van Tilburg’, de LocHal naast het station, vertelt wethouder Oscar Dusschooten. Deze oude locomotievenhal van de NS is helemaal verduurzaamd en verbouwd.

Gemeente Utrecht

Utrecht maakt veel werk van circulariteit en heeft zelfs een wethouder circulaire economie, Klaas Verschuure. In het filmpje laat hij zien wat voor circulaire initiatieven er zijn in de Domstad, van bouwen met clickbricks tot aan de inrichting van een voormalig industrieterrein aan de Merwedekanaalzone tot duurzame wijk.

Duurzaamste corporatie en duurzaamste bouwproject van Nederland

Tijdens het Duurzaam Gebouwd congres worden ook de winnaars bekend in de twee andere categorieën van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2019.