W/E adviseert bij verbouwing gemeentehuis Geldrop-Mierlo

Het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo ondergaat het komende jaar een verbouwing. Het gedeelte uit de jaren tachtig wordt uitgebreid met een multifunctioneel vergadercentrum en de kantoorvleugels van het bestaande pand krijgen een interieurrenovatie. Het bestaande gemeentehuis is te klein. Er zijn meer werknemers in dienst gekomen terwijl de huisvesting hetzelfde bleef. 

Na de verbouwing biedt het gemeentehuis ruimte aan 160 hernieuwde werkplekken in de kantoorvleugels. Het nieuwe vergadercentrum is 750 vierkante meter groot en telt nog eens ongeveer 50 flexwerk- en vergaderplekken met de mogelijkheid raadsvergaderingen te organiseren met 120 publiek bezoekers.

Het ontwerp voor de verbouwing is gemaakt door Reset architecture, het interieurontwerp wordt verzorgd door burobas. W/E heeft voor de uitbreiding adviezen gegeven over het isolatieniveau in relatie tot het thermisch binnenklimaat (veel glas: triple glas, maatregelen tegen te hoge zonbelasting, spuivoorzieningen, invloed van de gebouwmassa (lichte/zware vloeren en dak) en dakisolatie). Hiervoor heeft W/E gebouwsimulatieberekeningen uitgevoerd en daarmee ook de benodigde capaciteit van de verwarming en de koeling bepaald. Tenslotte heeft W/E met een akoestisch simulatieprogramma geadviseerd over de akoestiek in de grote open ruimte in relatie tot de verschillende wijze van gebruik: raadszaal, open werkruimte, lunchruimte.