Vacature Adviseur Duurzaamheid m/v

Adviseur duurzaamheid m/v

HBO / WO, 32 – 36 uur per week

Kennisleider duurzaam bouwen

Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen – al 40 jaar toonaangevend in advisering over duurzaam bouwen – ondersteunt organisaties van visievorming tot uitvoering in de dagelijkse praktijk. Wij ontwikkelen kennis en software, zoals GPR Gebouw, die duurzaamheid inzichtelijk en meetbaar maakt. We delen onze kennis via cursussen en workshops. We zijn betrokken bij beleidsontwikkeling bij (gemeentelijke) overheden, woningcorporaties en ander vastgoedbezitters. W/E adviseurs heeft vestigingen in Eindhoven en Utrecht.

Onze organisatie groeit. Daarom zoeken wij een adviseur m/v voor 32 – 36 uur per week. Jouw werkplek bevindt zich in Eindhoven en/of Utrecht, maar je bent ook vaak bij klanten.

Helpen verduurzamen

Je hebt een gevarieerd en daarmee uitdagend takenpakket. Jij bent aanspreekpunt voor onze relaties en potentiële klanten bij gemeenten en corporaties. Die benaderen jou met vragen over beleid en procesbegeleiding rondom de energietransitie, circulair (ver)bouwen, duurzame gebiedsontwikkeling en gezonde gebouwen. Je signaleert klantbehoeften en vertaalt deze naar concrete oplossingen om zo opdrachten te verkrijgen en beheert actief klantrelaties.

Belangrijk onderdeel van je taken is het ondersteunen bij de marktbewerking van gemeenten en woningcorporaties. Daarbij zet je ook je eigen netwerk telkens in. Je werkt intensief samen met de sectorspecialist corporaties en de sectorspecialist gemeenten.

W/E is kennisleider op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Doorlopend zichtbaar zijn op social media en in vakmedia is hierin belangrijk. Hier lever je een bijdrage aan. Zoals elke collega help je geregeld op andere werkgebieden. We werken veel samen en regelen vaak zelf de praktische zaken.

Wat wij vragen


Doordat je werkt in complexe omgevingen waar verschillende belangen spelen, is het van groot belang dat je oog hebt voor de context van de klant. Je bent goed in staat contact te maken met de opdrachtgever en een langdurige relatie op te bouwen.

Je kunt snel schakelen tussen diverse werkzaamheden en klanten, kunt luisteren naar de klant en je voelt aan waar de klantvraag vandaan komt en wat de achtergrond is van de vraag.

Voor een goede invulling van de functie is het belangrijk dat je dienstverlenend, resultaatgericht, initiatiefrijk en communicatief vaardig bent. Je bent in het bezit van een HBO- of WO-diploma bij voorkeur in de richting bestuurskunde of bedrijfskunde, bent bereid cursussen te volgen en hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring. Je spreekt en schrijft vlot en kunt goed met MS Office uit de voeten. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en de gebouwde omgeving.

Prettige werkomgeving

Stichting W/E adviseurs is een sociale onderneming. W/E adviseurs zoekt innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. W/E is financieel zelfvoorzienend en niet afhankelijk van giften en subsidies. W/E adviseurs is sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd: winst mag, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie: de maatschappelijke impact vergroten. Het bestuur en beleid zijn gebaseerd op een evenredige zeggenschap van alle medewerkers. De onderneming is fair naar iedereen, transparant en is zich – uiteraard – bewust van haar ecologische voetafdruk.

Wat biedt W/E nog meer?

  • een werkplek met fijne collega’s en een informele cultuur
  • ruimte voor eigen initiatief en ondersteuning bij eigen ontwikkeling
  • een goed salaris en – indien van toepassing – een resultaatuitkering
  • een aantrekkelijke pensioenregeling, 25 vakantiedagen, gezamenlijk lunchen, laptop, mobiele telefoon
  • respect voor je werk-privé-balans
  • kosteloos GPR cursussen volgen
  • dagelijks heb je diverse kennisleiders op het gebied van duurzaam bouwen om je heen. Niet alleen leerzaam, maar ook nog inspirerend.

 Solliciteer voor 10 april 2019

Dat kan door een mail met motivatiebrief en curriculum vitae te sturen naar Stichting W/E adviseurs: w-e@w-e.nl. Wil je liever eerst meer informatie? Bel dan met Thijs Kurstjens of Ruud van Vliet op  030 – 6778777 of kijk op www.w-e.nl.

Vacature Adviseur Duurzaamheid