Senior planadviseur duurzaam bouwen

Wij zoeken een senior planadviseur duurzaam bouwen, HBO / WO, 32 – 36 uur per week

Kennisleider duurzaam bouwen
Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen – al meer dan 40 jaar toonaangevend in advisering over duurzaam bouwen – ondersteunt organisaties van visievorming tot uitvoering in de dagelijkse praktijk. Wij ontwikkelen kennis en software, zoals GPR Gebouw, die de duurzaamheid van vastgoed inzichtelijk en meetbaar maakt. We delen onze kennis via cursussen en workshops. We adviseren ontwikkelende partijen over duurzame planvorming. We zijn betrokken bij beleidsontwikkeling bij (gemeentelijke) overheden, corporaties en ander vastgoedeigenaren. W/E adviseurs heeft vestigingen in Eindhoven en Utrecht.

Onze organisatie groeit. Daarom zoeken wij een senior planadviseur m/v voor 32 tot 36 uur per week. Jouw werkplek bevindt zich in Utrecht, op 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Lekker vanuit de inhoud duurzaam bouwen
Je adviseert ambitieuze opdrachtgevers bij het realiseren van duurzame en innovatieve woning- en utiliteitsgebouwen, vanaf initiatief tot en met oplevering, nieuwbouw en renovatie. Met jouw inhoudelijke inbreng maak je als teamspeler duurzaamheid in de ontwerp- en realisatiefase concreet.

Naast adviseren kunnen ontwikkel- en onderzoeksprojecten deel uitmaken van je werk.

Je signaleert klantbehoeften en vertaalt deze naar concrete projecten, waarbij je intensief samenwerkt met collega’s met specialistische inhoudelijke expertise. Jouw uitdaging is het verduurzamingsproces bij klanten van theorie naar concrete duurzame projecten te vertalen.

Marktbewerking en zichtbaarheid vinden we belangrijk

Je ondersteunt bij de marktbewerking van architecten, ontwikkelaars en bouwers, onderhoudt en betrekt daarbij jouw uitgebreide eigen netwerk en werkt intensief samen met onze sectorspecialisten. W/E is kennisleider op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ook jij draagt daar aan bij en bent zichtbaar op social media en draagt periodiek bij aan artikelen in vakmedia.

Wat jij meeneemt
Als adviseur heb je relevante bouwkundige kennis op academisch of (post) HBO niveau en minimaal 10 jaar relevante werkervaring. Vanuit je interesse in het vakgebied signaleer je nieuwe ontwikkelingen en integreer je deze in je advisering. Je vindt het vanzelfsprekend om de verschillende thema’s van duurzaamheid op conceptueel niveau in je advies te betrekken. Je hebt een commerciële instelling en weet het vertrouwen van klanten te winnen. Spreken en schrijven in de taal van de sector gaat je makkelijk af en je kunt goed uit de voeten met MS Office.

Voor een goede invulling van de functie is het belangrijk dat je dienstverlenend, resultaatgericht, initiatiefrijk en communicatief, sociaal vaardig bent. Je bent in staat de vraag en context van klanten  te doorgronden, contact te maken en een langdurige relatie op en uit te bouwen.

Betekenisvol werken
Stichting W/E adviseurs is een ‘social enterprise’ en zoekt innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. W/E adviseurs is sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd: winst mag, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie: de maatschappelijke impact vergroten.

Bijzondere organisatievorm
Het bestuur en beleid zijn gebaseerd op een evenredige zeggenschap van alle medewerkers. De onderneming is fair naar iedereen, transparant en is zich – uiteraard – bewust van haar ecologische voetafdruk. Praktische zaken regelen we vaak zelf. We bieden jou een uitdagende werkomgeving met ruimte voor initiatief en ondernemerschap. We zetten de klant voorop, zijn collegiaal naar elkaar en afspraak is afspraak!

Wat biedt W/E nog meer?

  • interessante opdrachten bij koplopers in hun sector
  • een werkplek met fijne collega’s en een informele organisatiecultuur
  • ruimte voor eigen initiatief en ondersteuning bij eigen ontwikkeling
  • een goed salaris en – indien van toepassing – een resultaatuitkering
  • flexibele werktijden, een aantrekkelijke pensioenregeling en 25 vakantiedagen
  • gezamenlijk lunchen
  • laptop, mobiele telefoon
  • respect voor je werk-privé-balans
  • kosteloos GPR cursussen volgen
  • dagelijks heb je meerdere kennisleiders op het gebied van duurzaam bouwen om je heen. Niet alleen leerzaam, maar ook inspirerend!

Solliciteer nu!

Dat kan door een mail met motivatiebrief en curriculum vitae te sturen naar Stichting W/E adviseurs: w-e@w-e.nl. Wil je liever eerst meer informatie? Bel dan met Gerben Schuurman of Geurt Donze op  030 – 6778777 of kijk op www.w-e.nl.