Senior adviseur duurzaamheid

Wij zoeken een senior adviseur duurzaamheid, HBO / WO, 32 – 36 uur per week

Kennisleider duurzaam bouwen
Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen – al meer dan 40 jaar toonaangevend in advisering over duurzaam bouwen – ondersteunt organisaties van visievorming tot uitvoering in de dagelijkse praktijk. Wij ontwikkelen kennis en software, zoals GPR Gebouw, die de duurzaamheid van vastgoed inzichtelijk en meetbaar maakt. We delen onze kennis via cursussen en workshops. We zijn betrokken bij beleidsontwikkeling bij (gemeentelijke) overheden, woningcorporaties en ander vastgoedeigenaren. W/E adviseurs heeft vestigingen in Eindhoven en Utrecht.

Onze organisatie groeit. Daarom zoeken wij een senior adviseur duurzaamheid m/v voor 32 tot 36 uur per week. Jouw werkplek bevindt zich in Eindhoven, 5 minuten lopen van het Centraal Station. Van daaruit ben je vaak bij klanten in het zuiden en midden van Nederland.

Het verduurzamingsproces werkend krijgen
Je hebt een gevarieerd en daarmee uitdagend takenpakket! Jij bent aanspreekpunt en projectleider voor adviestrajecten bij onze (potentiële) klanten van gemeenten. Die benaderen jou met vragen over proces én inhoud rondom de duurzaamheid, energietransitie, circulariteit en gezondheid van gebouwen, wijken én gebieden. Je signaleert klantbehoeften en vertaalt deze naar concrete projecten, waarbij je intensief samenwerkt met collega’s met specialistische inhoudelijke expertise. Jouw uitdaging is het verduurzamingsproces bij klanten van theorie naar praktijk te vertalen.

Marktbewerking en zichtbaarheid vinden we belangrijk

Belangrijk onderdeel van je taken is het ondersteunen bij de marktbewerking van gemeenten. Je onderhoudt en betrekt daarbij jouw uitgebreide eigen netwerk gemeenten en werkt intensief samen met onze sectorspecialisten. W/E is kennisleider op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ook jij draagt daar aan bij en bent doorlopend zichtbaar op social media en publiceert artikelen in vakmedia.

Wat jij meeneemt
Je bent in het bezit van een HBO- of WO-diploma bij voorkeur in technische en/of bedrijfskundige richting en je hebt affiniteit met organisatie- en bestuurskundige processen. Bovendien heb je minimaal 10 jaar relevante werkervaring en ben je bereid cursussen te volgen. Spreken en schrijven gaat je makkelijk af en je kunt goed uit de voeten met MS Office.

Voor een goede invulling van de functie is het belangrijk dat je dienstverlenend, resultaatgericht, initiatiefrijk en communicatief, sociaal vaardig bent. Je bent in staat de vraag en context van klanten  te doorgronden, contact te maken en een langdurige relatie op en uit te bouwen.

Betekenisvol werken
Stichting W/E adviseurs is een ‘social enterprise’ en zoekt innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. W/E adviseurs is sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd: winst mag, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie: de maatschappelijke impact vergroten.

Bijzondere organisatievorm
Het bestuur en beleid zijn gebaseerd op een evenredige zeggenschap van alle medewerkers. De onderneming is fair naar iedereen, transparant en is zich – uiteraard – bewust van haar ecologische voetafdruk. Praktische zaken regelen we vaak zelf. We bieden jou een uitdagende werkomgeving met ruimte voor initiatief en ondernemerschap. We zetten de klant voorop, zijn collegiaal naar elkaar en afspraak is afspraak!

Wat biedt W/E nog meer?

  • interessante opdrachten bij koplopers in hun sector
  • een werkplek met fijne collega’s en een informele organisatiecultuur
  • ruimte voor eigen initiatief en ondersteuning bij eigen ontwikkeling
  • een goed salaris en – indien van toepassing – een resultaatuitkering
  • flexibele werktijden, een aantrekkelijke pensioenregeling en 25 vakantiedagen
  • gezamenlijk lunchen
  • laptop, mobiele telefoon
  • respect voor je werk-privé-balans
  • kosteloos GPR cursussen volgen
  • dagelijks heb je meerdere kennisleiders op het gebied van duurzaam bouwen om je heen. Niet alleen leerzaam, maar ook inspirerend!

Solliciteer uiterlijk 1 juni 2020

Dat kan door een mail met motivatiebrief en curriculum vitae te sturen naar Stichting W/E adviseurs: w-e@w-e.nl. Wil je liever eerst meer informatie? Bel dan met Ruud van Vliet of Geurt Donze op  030 – 6778777 of kijk op www.w-e.nl.