Kwaliteitsbeelden GPR Gebouw, BREEAM NL en verbeteradvies – Hoofdkantoor Portaal

Portaal nam medio 2012 haar intrek in het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht: het Huis van Portaal. Het bestaande kantoorgebouw aan de Beneluxlaan in Utrecht wordt in overleg met verhuurder Bouwfonds REIM gerenoveerd.

Portaal heeft als woningverhuurder hoge ambities op het vlak van duurzaamheid. Met haar bezit, in klantcontacten en door eigen bedrijfsvoering realiseert Portaal haar duurzaamheidambities. Een heldere ambitie voor dit project is om ten minste energielabel A te realiseren. Portaal neemt hierin de verantwoordelijkheid en vult met duurzame renovatie van het hoofdkantoor ook haar voorbeeldfunctie in. Zowel in- als extern gericht. Portaal vat het begrip duurzaamheid breder op dan Energie en Materiaaltoepassing. Ook Gezondheid, Gebruiks- en Toekomstwaarde zijn voor Portaal relevante thema’s.

W/E adviseurs stelde voor Portaal een kwaliteitsbeeld op met GPR Gebouw en gaf een indicatie van kwalificatie volgens BREEAM-nl. Bovendien heeft W/E een reeks optimalisatiemogelijkheden voorgesteld.

Foto Kwaliteitsbeelden GPR Gebouw en Breeam hoofdkantoor Portaal
GPR score Portaal HQ
BREEAM scores Portaal HQ