Duurzaamheid en bouwfysica Brede School Waterhoef

In het kader van het Frisse scholenproject heeft de provincie Noord-Brabant in overleg met de gemeente Oisterwijk het project Brede School Waterhoef uitgeroepen tot een voorbeeldproject. Het project heeft als doel om Brede Scholen binnen de gestelde VNG budgetten zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Bijzonder is dat het project naast nieuwbouw ook de renovatie van een oud kloostergebouw omvat.

Foto Waterhoef

Brainstormsessies met gebruikers en opdrachtgever

W/E adviseurs heeft samen met de GGD deelgenomen aan een tweetal brainstormsessies met gebruikers en opdrachtgever om te komen tot een visieontwikkeling ten aanzien van duurzaam bouwen. De aandacht was hier vooral gericht op het binnenklimaat, energiebesparing en dubo-educatie. Als hulpmiddel is daarbij GPR Gebouw gebruikt. Ook in de rest van het ontwerptraject wordt GPR Gebouw gebruikt om de duurzaamheidsdoelstellingen van het project te bewaken.

Ambities vertaald naar energie- en binnenklimaatconcept

De duurzaamheidsambities zijn door W/E adviseurs vertaald in een energie- en binnenklimaatconcept bestaande uit een gebouwschil met hoge isolatiewaarden, tochtvrije natuurlijke toevoer van ventilatielucht en CO2-gestuurde afzuiging volgens Frisse scholen klasse B, warmteterugwinning uit ventilatielucht met een lucht/water warmtepomp, verwarming met lage temperatuur convectoren.

Interesse? Neem contact op met Esther Roth.

Tochtvrij ventileren - Technisch Gebouwbeheer
Tochtvrij ventileren - Technisch Gebouwbeheer
2014_Technisch_Gebouwbeheer_20-21-22_ventilatiescholen_122229 def.pdf
202.7 KiB
2095 Downloads
Details

Problemen met downloaden? Check bij browserinstellingen of pop-ups zijn ingeschakeld.

Natuurlijke Ventilatie Scholen - Bouwwereld
Natuurlijke Ventilatie Scholen - Bouwwereld
BWE_02-2014_artikel-natuurlijke-ventilatie-scholen.pdf
1.1 MiB
2385 Downloads
Details

Problemen met downloaden? Check bij browserinstellingen of pop-ups zijn ingeschakeld.