De Zonnewijzer helpt bij vragen over zonnepanelen

logo de zonnewijzerWoningcorporaties die aan de slag willen met zonnepanelen op woningen lopen vaak met vragen rond. Hoe financier je bijvoorbeeld zonnepanelen, hoe zit het met beheer en onderhoud en hoe neem je bewoners mee in het proces? De Zonnewijzer geeft antwoord op deze en andere vragen.

Aan de slag

Zonnepanelen zorgen voor lagere woonlasten en meer comfort voor huurders. Daarnaast levert zonnestroom een bijdrage aan de doelstelling om alle bestaande woningen energieneutraal te maken voor 2050. De Zonnewijzer helpt corporaties stap voor stap op weg.

Voorafgaand onderzoek

W/E ontwikkelde deze leidraad voor Aedes in opdracht van RVO. Voorafgaand deed W/E een evaluatieonderzoek in de sector. Wat zijn de faal- en succesfactoren bij realisatie van zonnestroom? Samen met corporaties, marktpartijen en de Woonbond zijn de resultaten omgezet naar een overzichtelijk hulpmiddel. Ook vanuit andere landen is er interesse in deze aanpak, zo bleek op de Europese conferentie over zonnestroom PVSEC.
Benieuwd wat de Zonnewijzer biedt? Ga naar www.aedes.nl/zonnewijzer en download de tool. Voor meer informatie neem contact op met Thijs Kurstjens, kurstjens@w-e.nl, 030-677 8764.

Foto Thijs Kurstjens PV conference