PERSBERICHT: Mariëlle Wieman benoemd tot lid raad van advies W/E adviseurs

UTRECHT/EINDHOVEN, 14-12-2017 – Drs. Mariëlle Wieman RAE is toegetreden tot de raad van advies (RvA) van stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen. Mariëlle is benoemd voor een periode van vijf jaar. Zij volgt drs. Jos Taalman MA op.

Mariëlle WiemanMariëlle Wieman is ondernemer, bedrijfskundige, verenigingskundige en gecertificeerd commissaris. De afgelopen tien jaar was zij directeur van NeVaP, hét onafhankelijke kennis- en innovatieplatform in de vastgoedexploitatiesector. Mariëlle is hoofd- en eindredacteur van de boeken ‘Vastgoedexploitatie’ (2016) en ‘Handboek Vastgoedmanagement’ (2010), verplichte literatuur aan hogescholen en universiteiten; en belangrijke naslagwerken voor professionals.

De afgelopen jaren was ze onder meer projectleider van het Project Koplopers Retail, lid en interim-bestuurslid van Platform Duurzame Huisvesting en lid van Platform Duurzaam Winkelvastgoed. Sinds 2014 neemt Mariëlle zitting in het Expertpanel van Duurzaam Gebouwd en is zij jurylid van de ABN AMRO Duurzame 50. In 2014 werd Mariëlle genomineerd voor de Duurzame Bouwvrouw Award en in 2015 was zij finalist van deze prijs.

Drs. Mariëlle Wieman RAE vervangt drs. Jos Taalman MA, die de maximale zittingsperiode heeft bereikt. Jos Taalman was RvA-lid en voorzitter van de raad van advies. Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg en prof. drs. Joop Vianen zetten zich opnieuw voor een periode van vijf jaar in als lid van de raad van advies. Jos Lichtenberg neemt het voorzitterschap op zich.

Jos Lichtenberg was sinds 2003 tot eind 2016 hoogleraar Building Technology aan de TU/e. Daarnaast is hij onder andere voorzitter van de Stichting Slimbouwen en mede oprichter van Off Road Innovations. Hij is voorts bij diverse bedrijven adviseur voor bouwproductontwikkeling en innovatieve vastgoedoplossingen. Hij is ook initiator (en bewoner) van het zogeheten House of Tomorrow Today (HoTT): een energieleverend huis gebouwd in overeenstemming met zowel de Slimbouwen-principes, als die van het concept Active House.

Joop Vianen was sinds 1987 tot eind 2012 hoogleraar Ondernemerschap en Kleine en Middelgrote Ondernemingen aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast was hij onder meer directeur van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Momenteel is hij onder andere adviseur van de Universiteit van Liberia en lid van de raad van bestuur van Stichting Kapel Weddesteyn.