onderzoeker duurzaam bouwen

Onderzoeker duurzaam bouwen

Wij hebben een vacature openstaan voor een onderzoeker duurzaam bouwen voor 32-36 uur in Utrecht of Eindhoven. Je werkt aan uiteenlopende onderzoeksprojecten en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe kennis, producten en dienstverlening. Dat doe je samen met andere onderzoekers en vaak in wisselwerking met adviseurs die in onze markten werken. Als onderzoeker heb je de denkkracht en creativiteit om voor complexe opgaven een passende oplossing te vinden. Dat doen we bij W/E met als motto ‘Moeilijke materie makkelijk maken’.

Duurzaamheid van gebouwen gaat daarbij verder dan energieverbruik en CO2-uitstoot van gebouwen. Het gaat ook om circulariteit, klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit en de gezondheid en het welzijn van mensen.

Als onderzoeker duurzaam bouwen beschik je over:

 • een stevige (technisch) wetenschappelijke basis;
 • bij voorkeur 3-5 jaar relevante ervaring bij een kennisinstelling of adviesbureau;
 • affiniteit met duurzaamheid, in het bijzonder in de gebouwde omgeving rondom de thema’s energie, circulariteit en/of gezondheid;
 • affiniteit en/of ervaring met structureren en verwerken van data;
 • interesse mee te werken aan praktijkgerichte en nationale onderzoeksprojecten;
 • je bent gericht op samenwerken, resultaat- en klantgericht, creatief en initiatiefrijk;
 • je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en er plezier in om contacten buiten en binnen W/E  te leggen en te onderhouden.

Wie wij zijn

Vanuit een gezamenlijke betrokkenheid werkt Stichting W/E adviseurs aan een toekomstbestendige leefomgeving, waarin huidige en komende generaties comfortabel en gezond kunnen wonen, werken en recreëren. W/E helpt de landelijke overheid, gemeenten, corporaties, vastgoedbeleggers en ontwikkelaars bij het verduurzamen van gebouwen en gebieden.

W/E is kennisautoriteit op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland. W/E adviseurs is onderscheidend in de praktijk door het meetbaar en bespreekbaar maken van duurzaamheid, in het bijzonder gericht op energie, circulariteit en gezondheid.

W/E werkt aan aansprekende projecten. Zo stonden wij mede aan de wieg van de nieuwe eis aan het risico op oververhitting in gebouwen, werken we aan de integrale milieuprestatie van gebouwen (energie plus materiaal, over de gehele levensduur) en denken we mee over de methodiek achter BENG en de energielabels.

W/E adviseurs is ook de maker van GPR software. Landelijk het meest gebruikte hulpmiddel om duurzaamheids-prestaties van gebouwen en gebieden meetbaar en bespreekbaar te maken. W/E adviseurs is een stichting met grote mate van inspraak door betrokkenheid van de medewerkers.

Wat wij bieden

Naast een boeiende functie als onderzoeker duurzaam bouwen en inspirerend werkveld, bieden wij:

 • Een inspirerende werkomgeving waarin je in teamverband werkt aan een duurzame toekomst;
 • Interessante opdrachten voor en met koplopers in de sector;
 • Een gedreven club met leuke, nuchtere en deskundige collega’s, een coöperatief organisatiemodel en heel korte lijnen;
 • Ruimte voor eigen initiatief en ondersteuning bij ontwikkeling;
 • Een 32-36 urige werkweek voor 1 jaar, met de intentie van vast contract als vervolg;
 • Een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden w.o. flexibele werktijden, pensioenregeling en 25 vakantiedagen;
 • Een werkplek in het centrum van Utrecht en/of Eindhoven en thuiswerkfaciliteiten.

Solliciteren

Dat kan door vóór 30 juni a.s. een mail met motivatie en curriculum vitae te sturen naar Stichting W/E adviseurs: w-e@w-e.nl. Wil je liever eerst meer informatie? Bel dan met Pieter Nuiten of Geurt Donze op 030 – 6778777 of kijk op www.w-e.nl.