Marvin Spitsbaard start afstudeerstage bij W/E over SmartTrans: transitie aardgasvrije wijken

Marvin Spitsbaard (25) start vandaag als onderdeel van zijn afstuderen voor de Master Sustainable Development (Track Energy & Materials) aan de Universiteit van Utrecht aan een stage bij W/E adviseurs. Zijn stage is onderdeel van het SmartTrans-project: ‘Draagvlak voor de transitie naar aardgasvrije wijken op basis van slimme en flexibele routekaarten’ , dat onderdeel is van de Topsector Energie. Daarbij zijn de Universiteit van Utrecht, stichting W/E adviseurs (senior adviseur Erik Alsema) en de gemeenten Breda en Nijmegen direct betrokken.

Marvins onderzoek focust zich op de materiaalstromen bij transities in de gebouwde omgeving van aardgas naar aardgasvrij. Marvin inventariseert de komende maanden voor de wijk Lunetten de opties voor deze transities. Vervolgens stelt hij criteria op waarmee hij de opties kan afbakenen tot de twee meest relevante transitie-opties en werkt deze twee scenario’s uit.

Daarbij meet Marvin de circulariteit en de – aan specifieke materialen gekoppelde – CO-emissies . Tot slot vergelijkt hij deze twee scenario’s ook nog op het gebied van energiebesparing.

Lees meer over SmartTrans