Kennemer Wonen betrekt huurders bij routekaart naar CO2-neutraal

Woningcorporatie Kennemer Wonen uit Alkmaar heeft prestatieafspraken gemaakt met gemeenten en huurders. Als één van de afspraken is benoemd dat huurders (vertegenwoordigers) worden betrokken bij het uitstippelen van een routekaart naar een CO2-neutrale voorraad. Om dit thema op een goede manier bespreekbaar te maken met de betrokken gemeenten, de Woonbond en huurders, verzorgde W/E samen met de corporatie een interactieve workshop.

W/E stelde daarop samen met Kennemer Wonen een workshop samen met als thema ‘CO2-neutraliteit’. In een interactieve bijeenkomst waarbij deelnemers vooraf werd gevraagd hun eigen ‘footprint’ in te vullen, werd het complexe begrip van CO2-neutraliteit bespreekbaar gemaakt. Daarnaast werd een concept-‘lokale routekaart naar CO2-neutraal’ besproken, gebaseerd op de actuele woningvoorraad van Kennemer Wonen.

Nancy van Dijk, portefeuillemanager van Kennemer Wonen: “Ik vond het inhoudelijk een sterke workshop en het resultaat is daar dan ook naar! Het uiteindelijke resultaat van deze workshop is een aantal hanteerbare aanknopingspunten voor de vervolggesprekken van de huurdersorganisaties.”