Het zorgfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SARE&F) is het duurzaamste ter wereld. Dat blijkt uit de rating van GRESB. W/E adviseurs is trots dat zij met GPR Gebouw de duurzaamheid van het zorgvastgoed heeft mogen aantonen.

Het zorgfonds is al langere tijd actief om het vastgoed te verduurzamen, in samenwerking met de zorginstellingen. Als eerste vermogensbeheerder ondertekende het onlangs het landelijke initiatief Green Deal Duurzame Zorg.

GPR Gebouw

SARE&F gebruikt GPR Gebouw om al het vastgoed te certificeren. ‘Een mooi instrument omdat je snel en duidelijk inzichtelijk krijgt wat de sterke en zwakke punten van je gebouwen zijn. Je kunt daardoor heel gericht werken aan het verduurzamen van het vastgoed’, stelt projectmanager Zorgvastgoed Heiko Haasjes in een artikel in het Magazine Vastgoedsturing (link).

Ook Marco Mosselman (Fondsmanager van het Zorgfonds) en Roel Kalfsvel (Duurzaamheidsmanager) van SARE&F onderstrepen in onderstaand filmpje het belang van duurzaamheid.

Ze leggen in het filmpje onder meer uit hoe ze de duurzaamheidsdoelen invullen. Zo wordt gestuurd op CO­­­2-emissiereductie, gezondheid en sociale componenten, en natuurlijk ook milieu en circulariteit.

Roel Kalfsvel vertelt in het filmpje ook over de samenwerking met W/E adviseurs. De gehele zorgvastgoedportefeuille is intussen voorzien van GPR certificaten. W/E adviseurs denkt bovendien mee over verdere verduurzaming.

GRESB

De GPR Certificaten zijn belangrijk voor GRESB. Dit is een wereldwijde duurzaamheidsbenchmark, waarbij wordt gekeken naar duurzaamheidsprestaties van vastgoedbeleggingen op het niveau van een heel fonds. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het gebouw, maar ook naar sociale aspecten. Een goede rating van GRESB kan zich vertalen in een hogere waarde.

Meer informatie

  • Wilt u meer weten over GPR certificering: neem contact op met John Mak
  • Artikel in magazine Vastgoedsturing: klik hier.
  • Alle GPR-projecten vindt u op de gelijknamige website GPR-projecten