Even voorstellen: nieuwe collega Bart Houtman

Graag stellen we nieuwe collega Bart Houtman aan je voor. Hij is geen onbekende op de W/E werkvloer. Het afgelopen jaar heeft Bart zijn afstudeerstage bij W/E adviseurs voltooid. Nu gaat hij aan de slag als adviseur en servicedesk medewerker.

Hoe kwam je bij W/E terecht?

Ik heb Bouwkunde gestudeerd in Rotterdam. Ik wilde voor mijn afstuderen graag aan de slag met duurzaam bouwen. Via via is mij toen aangeraden om eens bij W/E te gaan kijken en zo ben ik er terecht gekomen. Ik heb me een half jaar lang bezig gehouden met een onderzoek naar duurzame ingrepen voor bestaande bouw. Er is op dit moment veel nieuwe regelgeving voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande bouw is het belangrijk om naar duurzaamheid te kijken. Ik heb naar verschillende scenario’s gekeken: wat gebeurt er met een gebouw als je niks doet tot wat voor invloed heeft het op het milieu als je het gebouw volledig aanpast? Deze verschillende scenario’s heb ik in kaart gebracht.

Wanneer is je interesse voor duurzaam bouwen gewekt?

Dat gebeurde toen ik een minor renovatie en transformatie volgde. De minor was veel gericht op duurzame energie. Hierdoor ben ik me gaan realiseren hoe belangrijk het is om duurzaam te bouwen. Dit is de enige manier om verder te gaan. Bij W/E heb ik geleerd dat duurzaam bouwen veel breder is dan alleen energie.

Wat ga je nu doen?

Ik ga in het team aan de slag dat gebouwen voorziet van een GPR certificaat. In de zomer ga ik ook mijn GPR Expert diploma behalen. Ook ga ik aan de slag bij de servicedesk. Het meest kijk ik uit naar om lekker met mijn collega’s in Utrecht naar kantoor te gaan.