Energielevering aan wijken – flexibiliteit in levering en variatie in vraag

Internationaal gezelschap onder de indruk van Nederlandse stappen in energietransitie

prototype GPR VastgoedIn maart was W/E gastheer voor (inter)nationale koplopers van energietransitie op gebiedsniveau die samenwerken in het Europese MODER project. In dit Horizon 2020 project ontwerpen partners, waaronder Sweco, VTT, Fraunhofer IBP, Siemens AG, Ertex Solar en W/E adviseurs, vormen van energielevering die rekening houden met variaties in de vraag. Binnen MODER ontwikkelt W/E de functionaliteit in GPR Vastgoed, waarmee GPR gebruikers energietransitie-scenario’s op gebiedsniveau kunnen doorrekenen. En vanuit dat inzicht optimaliseren met aandacht voor vraag(beperking) én diverse varianten voor (duurzame) energievoorziening.

 

Presentaties en locatiebezoeken

Tijdens de workshop verzorgden de internationale partners en vooroplopende Nederlandse organisaties als PBL, RVO, gemeente Utrecht en de TU Delft, presentaties om hun aanpak toe te lichten. Partners waren zeer onder de indruk van de die middag bezochte (bijna) NOM gerenoveerde flats: De Flat met Toekomst van Mitros en de flat van SSW aan de Van Houtenweg in De Bilt.

 

MODER: www.vtt.fi/sites/moder

Flat met Toekomst: flatmettoekomst.nl

NOM flat SSW: www.ssw.nl/ssw-actueel/nieuws/details/artikel/eerste-flat-met-nul-op-de-meter-in-provincie-utrecht-139

 

Klankbordgroep – kans voor koplopers

GPR Vastgoed is volop in ontwikkeling richting een eerste volwaardige release versie. W/E adviseurs krijgt daarbij input van professionals vanuit verschillende gebruikersperspectieven. Mocht u hierin interesse hebben, neem dan contact op. We willen door actieve betrokkenheid van gebruikers een product bieden dat perfect aansluit bij uw behoeften. GPR Vastgoed is als prototype al te bekijken.