Planontwikkeling met BENG en TOjuli basis cursus

Voor wie? Voor iedereen die een duidelijk beeld wil krijgen van BENG en erover wil kunnen sparren met anderen.
Kosten 338,- excl. BTW
Contactpersoon
Maertijne Verweij
cursuscoördinator en officemanager

Een introductie tot de nieuwe normen BENG en TOjuli

Voor alle nieuwbouw geldt dat vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) en aan TOjuli. De basiscursus planontwikkeling met BENG en TOjuli is een introductie tot deze nieuwe normen. Het doel van deze korte opleiding is dat de deelnemers een duidelijk beeld krijgen van BENG en zich de materie eigen maken. Hierdoor kunnen zij op het juiste niveau sparren met adviseurs, gemeenten en opdrachtgevers.

Basis cursus planontwikkeling met BENG en TOjuli

De cursus start met een introductie tot BENG, de nieuwe naam voor energieprestatie-indicatoren die de EPC hebben vervangen en TOjuli, de nieuwe eis aan het risico op oververhitting. In dit onderdeel van de module zetten de deelnemers de eerste stap richting het eigen maken van de materie.

In het tweede deel wordt er dieper ingegaan op de indicatoren en leer je ook over de aanvullende TOjuli eis. Ook worden de wijzigingen in het projectproces behandeld en wordt er dieper ingegaan op de samenhang tussen de verschillende onderdelen.

Inhoud

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

Naast deze onderwerpen, zal de docent ook een aantal praktijkvoorbeelden bespreken.

Meer informatie over de basis cursus planontwikkeling met BENG en TOjuli

De cursus planontwikkeling met BENG en TOjuli wordt gehouden in Eindhoven, Utrecht of online. Uiteraard is incompany ook mogelijk. Deze kan dan aan jouw wensen aangepast worden, met voorbeelden uit jouw eigen praktijk. De incompany cursus kan worden uitgebreid met een module online zelfstudie. Dit na een plenaire start. Heb je interesse om met jouw organisatie deze cursus te volgen? Neem dan contact op via cursus@w-e.nl

Interesse in deze cursus?

Stuur dan een mail. Bij genoeg aanmeldingen plannen we een nieuwe cursusdatum in.