College Jos Lichtenberg trekt veel belangstelling

‘Circulair bouwen kan alleen door medeontwerper te zijn van het circulaire proces’.  Het is één van de uitspraken van Prof. Dr. Ir. Jos Lichtenberg tijdens zijn college ‘Duurzaam Bouwen’ dat hij op 10 oktober gaf voor studenten en docenten van opleidingen HBO Bouwkunde en andere geïnteresseerden.

Hij gaf het college in het kader van de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, die dit jaar in het teken stond van duurzaamheid en onderwijs. Dit was aanleiding voor uitgeverij Boom Hoger Onderwijs, Prof. Lichtenberg en Stichting W/E adviseurs om een college aan te bieden over duurzaam bouwen.De opkomst was groot, net als de interesse bij het publiek.

Prof Lichtenberg schreef het leerboek ‘Duurzaam Bouwen, een praktische inleiding voor Built Environment’ voor de HBO studie Bouwkunde. Hij nam zijn toehoorders in vogelvlucht mee in de ontwikkelingen. Ook ging hij in op het meetbaar maken van duurzaamheid.

Professor Lichtenberg was tot eind 2016 hoogleraar Bouwinnovatie tevens verantwoordelijk voor het vakgebied Building Technology aan de TU/e.

Moeilijke materie makkelijk maken

John Mak, directeur van stichting W/E adviseurs, liet vervolgens zien hoe je met de software GPR gebouw duurzaamheidprestaties van gebouwen kunt berekenen. Niet alleen energie, ook circulariteit, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. De resultaten zijn rapportcijfers, zodat praktijkmensen samen met beslissers dezelfde begrijpelijke taal spreken. Moeilijke materie makkelijk gemaakt!

Meer informatie

Uitgeverij Boom Hoger Onderwijs geeft het boekje ‘Duurzaam Bouwen’ van Jos Lichtenberg uit en heeft ook enkele tutorials op haar website beschikbaar gesteld.

Klik hier.